Csertői Aurél: ,,Próbáljuk kihozni ebből a helyzetből a maximumot”

Korábbi cikkünkben már megírtuk, hogy Csertői Aurél veszi át a Budapest Honvéd irányítását. Csütörtök délután a kispesti klub hivatalosan is bejelentette az 58 éves szakember érkezését, aki nehéz időszakban ül le a csapat kispadjára.

fotó: http://honvedfc.hu

Az első edzés megtartása után nyilatkozott Csertői Aurél a Honvéd hivatalos honlapjának, ahol elmondta, hogy nem volt sok ideje feltérképezni a csapatot.

,,Sok időm még nem volt felmérni a csapatot, így a kollégáimra támaszkodom, akik nagy segítséget nyújtanak nekem. Az első napok arról szólnak, hogy ismerkedem a csapattal, visszanézem, elemzem a meccseket, miközben próbálok a felkészültségemmel maximálisan segíteni a csapatnak. Voltak pozitív és negatív dolgok is a csapattal kapcsolatban. Nehéz lesz a feladat, de most ez a szituációt kell megoldani. Jó néhány fiatal játékos van a csapatban, akik a profivá válás küszöbére értek, sokat kell velük foglalkozni, mert az kevés, hogy tehetségesek, ezt be is kell mutatni, felelősséget kell vállalni, ahogy mindenkinek is. A klubért, önmagukért, a csapattársakért. Rossz pozícióban van a csapat, jelenleg sok a sérültünk is, és egy új feladat nem rövid távú folyamat, de most az a cél, hogy ezt a négy mérkőzést, ami hátravan az évből, azt minél jobban megoldjuk. Próbáljuk kihozni ebből a helyzetből a maximumot és még egységesebbé tenni a csapatot. Félre kell tenni az egyéni játékot, mindenáron az eredményesség felé kell lépni, hogy legyen egy biztos kiindulópont a téli felkészülésre.”mondta Csertői Aurél.

A szakember első kispesti interjújában elmondta, hogy örült a Honvéd megkeresésének.

,,Örömmel fogadtam a klub érdeklődését, hiszen a Honvéd tradicionális klub, óriási múlttal, jó szurkolótáborral rendelkezik, akik persze követelik is az eredményt, ez így normális, ezt a helyén kell kezelni. Régi motoros vagyok a szakmában, a Honvéd az Honvéd, ha egy edzőt vagy játékost megkeresnek, annak oda kell figyelnie erre. Mostantól viszont kizárólag az adott helyzettel szabad foglalkozni, azzal, hogy hol tartunk és hová akarunk eljutni, ezen dolgozunk a maximumon pörögve. Ami a szurkolókat illeti, ki kell szolgálni őket, ahhoz pedig nyerni kell. Beszélhetünk bármiről, biztos látják a problémákat, egy bizonyos szintig ezt tolerálják, de eredményekkel kell elnyerni a bizalmukat. Ezért is emelem ki, le a kalappal előttük, ahogy az elmúlt két mérkőzésen is drukkoltak.”

fotó: http://honvedfc.hu

Csertői Aurél a fiatalokkal kapcsolatban elmondta, hogy nekik is bizonyítaniuk kell, illetve számára nagyon fontos a jó csapatösszhang.

,,Mivel profi csapat vagyunk, nem foghatjuk a gyerekek kezét, a követelmény mindenkivel szemben ugyanaz, ebben nem lehet különbséget tenni: bizonyítani kell! Fontos, hogy a fiatalok megfogadják az idősebbek tanácsait, próbáljanak alkalmazkodni, lessenek el mindent a rutinos társaktól, amit csak tudnak, mert biztos, hogy ezáltal is jobbá válnak. A csapatösszhang is rendkívül sokat számít, ennek megléte az eredményekben is megmutatkozik majd.”

Végezetül beszélt egy kicsit az edzői hitvallásáról, és magáról a személyiségéről is.

,,Nehéz erről röviden beszélni, legalább egy órát tudnék, ha nem még többet, de elsősorban azt mondanám, hogy profizmus. Sok fiatallal dolgoztam már, meg kell tanulniuk a felnőttfutballt, elengedhetetlen az egység és az a cél, hogy mindenki ki tudja hozni magából a maximumot. Az edző dolga, hogy ez megvalósuljon, de a képességek is meghatározók abban, hogy ez mire elég. Nyerni kell! Bármilyen sok problémánk is van, mindig nyerni akarunk. Hiszek abban, hogy mindig az a legjobb csapat, amelyik éppen pályára lép, az eredményességhez pedig mindenkire szükség van, nem lehet tizenegyen végigjátszani a szezont. Mindannyian felelősséggel tartozunk a klubért, ezt mindig szem előtt kell tartani. A fegyelem nálam alap. A pályán kívül lehet viccelődni, de azon belül kizárólag a profizmust tudom elfogadni. Nincs linkeskedés, nincs egyénieskedés, racionális célfutballal tudunk eredményt elérni. A futball velejáróra a nyomás, aki vállalja ezt a feladatot, annak ezt meg kell oldani. Természetes, hogy a klubnak, a szurkolónak elvárasaik vannak. Ehhez persze nagy mentális erőre van szükség, a fiataloknak fel kell nőni ehhez és bizonytani kell mindenkinek. Vallom, hogy első a csapat és utána jöhet az egyén érdeke.”

A Budapest Honvéd a mai nap folyamán az FC Ajka ellen lép pályára a Bozsik Arénában. Ez a mérkőzés lesz Csertői Aurél első mérkőzése a Honvéd kispadján.

Legfrissebb híreink | Budapest Honvéd Online