Csertői Aurél: ,,Ezek a gyerekek nem tehetnek arról, milyen szituációba került a Honvéd”

A szezon előtt mindenki arról beszélt Kispesten, hogy olyan nagy múltú klubnak, mint a Budapest Honvéd nem szabad sokáig a másodosztályban maradnia, és az azonnali feljutás volt a klub célja a Merkantil Bank Liga NB2 2023/2024-es idénye előtt. 18 fordulót követően úgy néz ki, hogy az anyagi gondokkal is küzdő Honvéd nem lesz képes visszajutni az élvonalba, hiszen csak a 11. helyen állnak a kispestiek, ráadásul 16 pont a lemaradásuk a 2. helyezett ETO-val szemben.

fotó: Budapest Honvéd FC

A Honvéd fél év alatt három vezetőedzővel dolgozott, a szezont még Pinezits Mátéval kezdték el, akit a rossz eredmények miatt menesztettek. Ideiglenesen a klub legendás alakja, Djorje Kamber vette át a csapat irányítását, de vele sem sikerült maradandót alkotni. Végül az utolsó 4 fordulóra a korábban Kispesten is futballozó Csertői Aurél lett a vezetőedző, aki 1 győzelem mellett 3 döntetlent ért el.

fotó: Budapest Honvéd FC

Az NB2-es rivális FC Ajka elleni 2-2-re végződő felkészülési mérkőzést követően a Nemzeti Sportnak beszélt a felkészülésről, az Ajka elleni találkozóról, a csapat helyzetéről és a fiatalokról.

A Honvédra még két edzőmérkőzés vár. Az egyik az NB1-es MTK Budapest ellen, míg a bajnoki főpróbát a szintén másodosztályú BVSC-Zugló ellen tartják Csertői Aurél tanítványai a Bozsik Arénában.