Bravúros szegedi döntetlen a Rapid Wien ellen

Harmadik és egyben utolsó törökországi edzőmérkőzésén lépett pályára a Merkantil Bank Liga NB2-ben 3. helyen álló Szeged-Csanád Grosics Akadémia, méghozzá az osztrák élvonalbeli Rapid Wien ellen. A szegediek egészen a találkozó végéig vezettek a bécsi csapattal szemben, ám végül csak sikerült egyenlíteniük az osztrák fővárosiaknak, így 1-1-es döntetlennel zárult a mérkőzés.

fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Érdekesség a Rapid Wiennel kapcsolatban, hogy az idei szezonban ez volt a harmadik mérkőzésük magyar csapat ellen, hiszen még augusztusban az EKL-selejtezőjében a DVSC-t búcsúztatták 5-0-ás összesítéssel, de a csoportkörbe nem sikerült bejutniuk, hiszen az olasz Fiorentina 2-1-es összesítéssel jobbnak bizonyult ellenük.

fotó: MTI

A találkozó elején beszorította a Szeged gárdáját a bécsi együttes, de az első negyedórát követően felvették a ritmust és abszolút partiban voltak a magasan letámadó ellenfelükkel szemben. Olyannyira, hogy két perccel a szünet előtt egy szöglet utáni kavarodás során Bíró Bence lecsapott a kínálkozó lehetőségre és vezetéshez juttatta a Tisza-parti együttest.

A második félidő kiegyenlített játékot hozott, több alkalommal is szép akciókat vezetett a Szeged, de nem sikerült növelnie előnyét. A Rapid Wien a hajrában kiegyenlített: a 85. percben egy sarokrúgás után Sattlberger a hálóba bólintott, beállítva ezzel az 1-1-es végeredményt.


Aleksandar Stevanovic, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezetőedzője: ,,Azt mondanám, hogy ez volt az eddigi legnehezebb mérkőzésünk a felkészülés során, de nem az ellenfelünk minősége, hanem a csapat szükséges pszichológiai állapota miatt. Figyelembe véve a korábbi a meccseinket, a mai várakozásaink voltak a legmagasabbak. Bizonyos mértékű fáradtság érezhető, de ez teljesen normális a felkészülés jelenlegi szakaszában. A mai mérkőzés egyértelműen megmutatta, mekkora potenciál rejlik a csapatban, de van néhány gyenge pont, amit korrigálni kell. A koncentráció csökkenése a mérkőzés végén elfogadhatatlan, ezen pedig még sokat kell dolgoznunk. Holnap még két edzés vár ránk, majd visszatérünk Szegedre, hogy otthon folytassuk a munkát. Hiszem, hogy készen állunk majd az első bajnoki mérkőzésre.”