Az ukrán éllovastól kapott ki a Ferencváros

A lengyel Piast Gliwice és egy házi mérkőzést követően harmadik alkalommal lépett pályára a spanyolországi edzőtáborban az NB1-ben szereplő Ferencvárosi TC, méghozzá az ukrán élvonalban listavezető Krivbassz csapata ellen. A zöld-fehérek végül 2-0-ra kikaptak ukrán riválisuktól.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Másfél percet kellett várni az első ferencvárosi lehetőségre, Kharaishvili kapott remek indítást, egy szép csellel elfektette védőjét, de a kilépő kapus hárítani tudott, majd az ismétlést is védeni tudta. A dinamikus FTC-kezdés után kiegyenlítődött a játék, a Krivbassz is próbálkozott, de nem tudott komoly veszélyt kialakítani Varga Ádám kapuja előtt.

A 22. percben ismét a Ferencváros került helyzetbe, de Gojak lövése elkerülte a kaput. Hat perccel később veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a Krivbassz, de a bal lábas lövés a felsőlécen csattant. A 33. percben Vargának kellett kimozdulnia kapujából, felszabadítása nem volt pontos, de az ukránok sem tudtak élni a lehetőséggel. A félidő végén kishíján hátrányba került a Fradi, miután a bosnyák Besic hibázott egyet, de Varga leért a lapos lövésre.

Az 51. percben veszélyes helyről próbálkozott a Krivbassz, de nem találta el a kaput. Egy perccel később Vakulko tizenhatoson kívülről érkező lövésével szerzett vezetést az ukrán együttes (0-1). Az 54. percben Szabó Szilárd indult meg a jobb oldalon, de centerezését kivetődve védte az ukrán kapus. Az 58. percben Sosah révén megduplázta előnyét a Krivbassz (0-2). A 88. percben még Gojak lőtt fölé egy szabadrúgást, majd az ukránok tovább növelhették volna előnyüket, de csak a kapufát találták el.


Felkészülési mérkőzés

Ferencvárosi TC – Krivbassz 0-2 (0-0)

Ferencvárosi TC: Varga Á. – Wingo, Mmaee (Pászka, a szünetben), Abena, Dhonata – Besic (Tóth A., 66.), Gojak – Kharaishvili (Varga Z., 66.), Kehinde (Szabó Sz., 34.), Katona B. – Kodro
Vezetőedző: Dejan Stankovic

Gólok: Vakulko (53.), Sosah (58.)


A Ferencváros ma 15:30-kor játszik még egy mérkőzést, méghozzá a cseh Viktoria Plzen gárdája ellen.