Bicskei TC – Tiszakécskei LC 2-6 (1-2)

dscf6314.JPGSzerdán délelőtt némiképp szokatlan időpontban, de még igen kellemes időben a Bicskei TC a Szűcs – Gaszner, Lakatos, Hajba, Száhl – Bori, Dencinger, Hirman – Savanya, Sóron, Molnár, míg a vendég másodosztályúak (az NB II-t a 13. helyen zárták májusban) a Halasi – Balázs, Végső, Máté, Farkas N – Kiss, Erdei, Szekér – Gyurján, Zamostny, Geiger összeállításban kezdték a mérkőzést. Az első jelentősebb esemény a 8. percben történt, amikor is könnyebb sérülés miatt Savanya cserét kért, Lassú folytatta a helyén. Ez alatt az idő alatt néhány sikertelen próbálkozás, sikertelen kapura lövési kísérlet volt mindkét oldalon. A 36. percben egy nagy hazai védelmi hiba után Gyurján tiszta helyzetből, kissé balról 15 méterről lőtt mellé, majd a vendégvédők is könnyelműsködtek a 16-osukon, Dencinger azonban célt tévesztett. 

A 39. percben ritkán látható öngóllal szerzett vezetést az NB II-es csapat! Szűcs a megszerzett labdát a szorult helyzetben levő Hirmanhoz gurította, ő viszont visszarúgta az üres kapu felé, erre pedig a bicskei hálóőr nem számított és az eredmény máris 0-1. Két perccel később Lassú ellen szabálytalankodtak a vendégek, a megítélt 25 méteres szabadrúgást Bori nagy erővel a jobb kapufára bombázta, ahonnan védhetetlenül vágódott a bal alsó sarokba a játékszer (1-1). A 44. percben egy jobb oldali beadást Geiger tovább csúsztatott, Zamostny pedig 8 méterről a kapu közepébe lőtt (1-2).

A szünetben Szűcsöt Illés váltotta a hazai kapuban. Az 50. percben Lakatos 30 méteres lövése egy védőn megpattanva került az alapvonalon túlra. Az 54. percben Gyurján jobb oldali átívelését Kiss a lécre fejelte, a kipattanót pedig Zamostny a kapu közepébe gurította (1-3). A 62. percben Molnár és Lassú helyett Németh és Majel Kyse lépett pályára. Ugyanebben a percben Zamostny cselezgetett a 16-osnál, majd felpattanó lövését Balázs hat méterről a kapuba dusálta (1-4). A 63. percben a kapus kivételével a teljes csapatot lecserélte a vendégedző Visinka Ede, így a Halasi – Oláh, Csáki, Kiprich, Farkas A – Lovas A, Pongrácz – Vachtler, Balajti, Winkler – Horváth összeállításban folytatta a TLC. A 65. percben Sóron 15 méterről a bal kapufára lőtt, Bori 22 méteres szabadrúgása pedig a kapus kezében halt el. A 77. percben Hirman és Száhl helyett Varga és Pekowski lépett pályára. A 80. percben a bal oldali sarokrúgást Kiprich 6 méteres fejessel váltotta gólra (1-5).

Három perccel később Varga futott el a jobb oldalon, beívelését Dencinger fantasztikus bokamozdulattal, kapásból 12 méterről a kapu bal oldalába lőtte (2-5). A 88. percben Winkler az oldalhálóba lőtt, majd Vachtler jól lekészített labdáját Horváth a jobb alsó sarokba továbbította (2-6). Több száz NB I-es meccs tapasztalatával bíró vendégkeret csapott össze a formálódó hazaiak ellen. A vendégcsapat győzelme megérdemelt, de a játék képe alapján a gólkülönbség túlzottnak tűnik. A tucatnyi vendégtalálathoz hozzájárult a hazai védelem idény eleji formája, illetve összeszokottság hiánya. Folytatás szombaton 11.00 órakor egymás közötti kétkapus játékkal, miután az MTK II. csapata tömeges pozitív Covid-tesztek miatt, lemondta az összecsapást, az idő rövidsége miatt pedig már nem sikerült megfelelő ellenfelet találni erre a napra. Újdonság még a BTC háza táján, hogy sorsoltak a Magyar Kupában, augusztus 7-én vagy 8-án (a pontos időpontot később közöljük) Andráshidán kezd a fejér megyei alakulat. (tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Péter)