Bárkász Sándor: „Mindenkinek el kell fogadnia, hogy fizikailag sem játékosokat, sem edzőket, sem klubvezetőket nem félemlíthetnek meg”

Bárkász Sándor, a Békéscsaba 1912 Előre tulajdonosa nyilatkozott a www.beol.hu weboldalnak. Elmondta, hogy a kiesést követően egyértelmű céljuk az NB2-be való visszajutás, amelyet megkönnyít majd, hogy a csapat ugyanakkora forrásból gazdálkodhat majd, mint a másodosztályban.

A tulajdonos évente több száz millió forinttal támogatja a csapat működését, amely NB2-es szinten közepesnek számít. Bárkász Sándor úgy vélte, hogy nem a pénzügyi helyzeten múlt a csapat kiesése: „Sajnos nagy hibát követtem el, amikor nem találtam meg azt a felkészült és karizmatikus edzőt, aki úrrá tudott volna lenni a játékosoknak azon kisebb részén, amelynek tagjai erodálták a csapat egységét. Brlázs Gábor remek ember és nagyszerű szakember, de túl nagy felelősség került a vállára. Sajnálom, hogy nem léptem időben… Mindenképpen javítanom kellett volna a szurkolókkal való kommunikációm, hiszen minden értük van. Azt viszont mindenkinek el kell fogadnia, hogy fizikailag sem játékosokat, sem edzőket, sem klubvezetőket nem félemlíthetnek meg. Mindenki hibázik, amiért felelősséget kell vállalnia, de ennek nem az a módja, hogy önbíráskodásra készülnek és uszítanak. Ezt nem fogom engedni!”

A Békéscsaba a 19. helyen fejezte be a másodosztály küzdelmeit, így egyenesen az NB3-ba pottyant.

A teljes interjú itt olvasható el.