A szezon meccse? 8 gólos thriller Gyirmóton, nagyot fordított a Kozármisleny: VIDEÓ

Az 5. helyezett Kozármisleny a 6. Gyirmóttal csapott össze. A Gyirmót győzelem esetén megelőzhette volna a baranyaiakat, amihez közel jártak a győriek, de végül a vendégek diadalmaskodtak a szezon egyik legemlékezetesebb mérkőzésén.

Sok idő nem telt el mire megszületett az első gól: Adamcsek Máté csapott le egy óriási hibára és ziccerben nem hibázott, ezzel vezetéshez jutott a Gyirmót (1-0). Az iram ezután sem lassult: egy fejest védett Hársfalvi, majd hatalmas ziccerben Lékai Soma mentette meg a mislenyi kaput egy ajtó-ablak szituációban.

A 12. percben a gyirmóti védelem hibázott, Major Sámuel lecsapott a labdára Kováccsal szemben és kiegyenlített (1-1).

A 32. percben Kichun adott remek labdát Medgyesnek, akivel egy védő sem érkezett, így könnyedén juttatta újra előnybe a Gyirmótot (2-1).

A 39. percben újabb védelmi megingást használtak ki a sárga-kékek: Kichun szerzett labdát a bal oldalon Füredivel szemben, a centerezésére Madarász érkezett elszakadva a védőktől, Lékai hiába kapott bele a labdába, ez is a hálójában kötött ki, így 3-1-re vezetett már a Gyirmót. Az első félidő itt még nem ért véget, hiszen egy gyors átmenetből Medgyes bolondította meg Horváthot, de a kapu mellé lőtt. Összességében gólgazdag és elég magas Xg-t tartalmazó első játékrészt láthattak az Alcufer Stadionba kilátogató szurkolók, de nagyon sok volt a védelmi hiba.

Aczél Zoltán cserélt is a védelembe, amely stabilizálódott a második félidőre, majd a Kozármisleny szezonbeli legjobb 45 perce következett: a 49. percben Kirchner beadására jött Hársfalvi, de Daru elfejelte előtte az utolsó pillanatban és felzárkózott a Kozármisleny (3-2).

A 65. percben Molnár passzolt laposan Horváth Péternek, aki üresen becsúszva kiegyenlített (3-3).

A Gyirmót visszaszerezhette volna a vezetést, ám Kichun lövését védte Lékai. A fordulat a 69. percben érkezett, amikor Molnár lőtt kapufát, a kipattanóra Daru jött és megfordította a meccset a Kozármislenynek (3-4).

A Gyirmót támadt az egyenlítésért, de Soltész lövése mellé szállt, Kichun kísérlete pedig csak a kapufát érte. A 84. percben eldőlt a meccs, Tóth Zoltán ment el a bal oldalon, a középre adását pedig Horváth Péter lőtte a kapuba, kialakítva a végeredményt.

Gyirmót FC Győr 3-5 HR-Rent Kozármisleny (Adamcsek 2', Medgyes 32', Madarász 39', ill.: Major 12', Daru 49', 69', Horváth 65', 85')

GYIRMÓT: Hársfalvi – Szegi, Hudák D., Csörgő V., Hajdú Á. – Kovács M., Kovács D. (Szőke G., 56.), Madarász (Soltész I., 70.) – Kicsun (Lányi, 86.), Adamcsek, Medgyes Z. Vezetőedző: Tamási Zsolt
KOZÁRMISLENY: Lékai – Schuszter, Horváth D., Füredi (Szabó B., a szünetben), Turi – Nagy E., Major S. – Molnár Á., Kozics (Horváth P., 61.), Kirchner (Ikonomou, 77.) – Daru B. (Tóth Z., 81.). Vezetőedző: Aczél Zoltán

Nézőszám: 580