Gólgazdag mérkőzést nyert meg a DAC a Slovan Bratislava ellen

A szlovák első osztályú bajnokság (Niké Liga) felsőházi rájátszásának 7. fordulójában igazi rangadót rendeztek vasárnap kora este, hiszen Szlovákia legsikeresebb csapata, a Slovan Bratislava látogatott Dunaszerdahelyre, ahol a DAC csapatával mérkőztek meg. A DAC kezdőjében Csinger Márk és Vitális Milán személyében két magyar játékos is helyet kapott, de a kispadon ott ült Redzic Damir, valamint néhány korábbi NB1-ben is megfordult futballista is, mint Igor Kharatin, Oliver Jürgens vagy Ammar Ramadan.

fotó: FC DAC 1904

A találkozó első lehetősége a pozsonyi gárda előtt adódott, az 5. percben Strelec passzolt Weisshez, aki Popovic lábába lőtte a labdát, majd pár másodperccel később már Barseghyan találta telibe a jobb kapufát. A 9. percben már DAC is eljutott egy helyzetig, ekkor egy jobbról érkező beadást elsőre kifejeltek a vendégek, majd Herc bepasszát Brunetti tette kapura, ám Trnovsky lábbal hárított.

Egy perccel később vezetést szerzett a felvidéki csapat: Vitális Milán szép keresztlabdát adott a szélen felfutó Andzouananak, aki középre adott, majd a lecsorgóra érkezett Trusa, aki becsúszva lőtt a hálóba. A 23 éves szlovák támadónak még a kapufa is segített abban, hogy előnybe kerüljön a DAC. (1-0)

fotó: FC DAC 1904

A 19. percben megduplázta az előnyét a DAC: ekkor Vitális Milán jó 25 méterről ragasztott egy hatalmas szabadrúgás gólt a Slovan kapujába. A 22 éves középpályásnak ez volt a 2. gólja a szezonban. (2-0)

fotó: FC DAC 1904

A 27. percben már hárommal mentek a csallóköziek: Csinger Márk felívelését Herc fejelte a jobb szélen érkező Trusának, aki a 16-oson belülre érve a lőtt, ám Trnovsky hiába zárta a szöget, csak beleérni tudott a labdába, és végül a játékszer kikötött a rövid felsőben. (3-0)

A félidő végéig már nem történt semmi említésre méltó esemény, így háromgólos DAC vezetés volt a szünetben.

A második játékrészt is jól kezdte a felvidéki együttes, és ez rögtön újabb góllal párosult: az 56. percben Brunetti kapott jó labdát a bal szélen, majd a centerezését Trusa egy szép mozdulattal a kapu továbbította. A 23 éves szlovák szélső ezzel mesterhármast ért el. (4-0)

A negyedik DAC gól után valamivel bátrabb lett a Slovan játéka, és a 78. percben összejött a szépítés is a számukra, miután David Strelec kapott labdát, aki jobbról cselezett befelé, és kb méterről nagyon szépen kilőtte a jobb felsőt. (4-1)

A pozsonyi gárda vérszemet kapott a szépítő gólt követően, és letámadták a DAC-t a találkozó utolsó 10 percében. A 81. percben egy hazai labdavesztést követően előbb Strelec elől mentettek a védők, majd a csereként beállt Zmrhal lövést ütötte ki Filipe.

Pár másodperccel később büntetőhöz jutott a Slovan, miután a csereként beállt Redzic Damir elhúzta Savvidis lábát a 16-oson belül. A labda mögé Barseghyan állt oda, aki magabiztosan a jobb alsóba passzolt. (4-2)

Egy perccel később tovább romlott a DAC helyzete, Zmrhal kapott jó a labdát, majd a balról jövő beadását Strelec fejelte középre, és az érkező Marko Tolic közelről a hálóba fejelt, ezzel egy gólra csökkentette a hátrányát a Slovan. (4-3)

A szlovák fővárosi együttes ezután mindent megtett az egyenlítésért, de rendre hiba csúszott a játékukba, amelyet egyszer kihasználtak a hazaiak: egy labdavesztést követően a Dolcek ugratta ki Redzicet, aki ziccerben léphetett ki, és higgadtan passzolt a jobb alsóba. (5-3)

fotó: FC DAC 1904

A végén már nem történt semmi érdekes, így a szlovák bajnokság egyik csúcsrangadóját a DAC nyerte meg 5-3-ra.


Niké Liga felsőházi rájátszás, 7. forduló

FC DAC 1904 (szlovák) - Slovan Bratislava (szlovák) 5-3 (3-0)

Szlovákia, Dunaszerdahely, MOL Aréna, 9000 néző

DAC: Popovic (Felipe, 74.) – Andzouana, Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez – Herc (Ramadan, 62.), Dimun, Vitális (Kacer, 69.) – Trusa (Dolcek, 76.), Koné (Redzic, 62.)

Vezetőedző: Xisco Munoz

Slovan: Trnovsky - Bajric, Risvanis (Marcelli, 46.), Wimmer (Kasia, 46.) - Blackman, Savvidis, Lichy (Tolic, 46.), Vojtko (Sharani, 87.) - Barseghyan, Strelec, ifj. Weiss (Zmrhal, 79.)

Vezetőedző: id. Vladimir Weiss

Gólszerzők: Trusa (10. perc, 27. perc, 56. perc) Vitális (19. perc) Redzic (89. perc) illetve Strelec (78. perc), Barseghyan (83. perc - 11-esből), Tolic (84. perc)


A DAC ezzel a győzelemmel megőrizte a 4. helyét a tabellán, és így még továbbra is harcban vannak a dobogóért, hiszen csak kettő ponttal előzi meg őket a Zilina és a Spartak Trnava. A Slovan már korábban bebiztosította a bajnoki címet, így nekik nem forgott veszélyben az első helyük.