A Soroksár SC – Haladás mérkőzés beharangozója

A Merkantil Bank Liga 25. fordulójában a Soroksár fogadja a Szombathelyi Haladás FC együttesét. Az első mérkőzést még augusztusban játszották a felek, ott 1-1-es döntetlen született. Most is egy szoros összecsapásra lehet számítani, de most jó eséllyel gólgazdag meccset láthatnak majd a nézők.

A Haladás a 24 forduló alatt 36 pontot gyűjtött, 10 győzelem 6 döntetlen és 8 vereség a mérlegük, ezzel a 7. helyet foglalják el a táblázatban. Az idei naptári évben azonban nem túl fényesek a statisztikáik, négy mérkőzés alatt 4 pontot gyűjtöttek.

A hazaiak 11. helyen állnak, 31 ponttal. A 2023-at ők sem kezdték jól, négy mérkőzésen 3 döntetlent értek el, és egyszer a Diósgyőrtől szenvedtek 5-0-ás vereséget.

Videó: Sori TV

Csilus Tamás (Szombathelyi Haladás FC): „Még az FTC kölcsönjátékosaként szerepeltem egy évet Soroksáron, már akkor is a Fradi fiókcsapata volt. Rengeteg embert ismerek Soroksáron, jó élményeim vannak, kicsit mindig más érzés a sárga-feketék ellen játszani. De visszatérve a jelenbe: sajnos az elmúlt két meccsünk nem úgy alakult szerettük volna, a héten a csapatvédekezést és a támadásokat is gyakoroltuk, hiszen egyik sem működött igazán Szegeden és legutóbb a Siófok ellen sem. Sokat dolgoztunk és úgy érzem, sikerült a hibákat kijavítanunk, mindent megtettünk annak érdekében, hogy ezek mégegyszer ne forduljanak elő. Természetesen győzelmek után mindig jobb a hangulat és mivel az utóbbi két meccsen csak egy pontot szereztünk, ezért kicsit feszültek voltunk. De ilyenkor ez a normális reakció.. A Soroksárral mindig jó meccseket vívtunk, egy olyan csapathoz utazunk, amely próbál futballozni – ami persze számunkra is kedvező, mert mi is ilyenek vagyunk. Nagyon kiegyenlített mérkőzést várok. Nem téveszt meg bennünk, hogy idén még nem nyertek a soroksáriak, kielemeztük a játékukat, láttuk meccseiket, így azt is, hogy nem egy olyan meccsük volt, amelyen nyerhettek volna. Szóval nem szabad kiindulni a nyeretlenségi szériájukból, a legjobbat kell nyújtanunk vasárnap.” (haladas.hu)