A Nyíregyháza nyerte az NB2-es szuperrangadót – Nyíregyháza Spartacus FC – Vasas FC 3-1 (2-0)

Szombaton nem sokkal dél után kezdődött a Merkantil Bank Liga NB2 29. fordulójának egyik csúcsmérkőzése, hiszen a listavezető Nyíregyháza együttese fogadta a 2. helyen tanyázó Vasast a Balmazújvárosi Városi Stadionban. Szerkesztőségünk a helyszínen tekintette meg ezt a mérkőzést, és már a kezdés előtt remek hangulat uralkodott a létesítményben, ráadásul a fővárosból is sok szurkoló érkezett, így minden adott volt, hogy egy jó összecsapást láthassunk.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Az első percekben azonnal egymásnak feszültek a csapatok, ám az első lehetőségre a 9. percig kellett várni, amelyből gól született. A nyíregyháziak játékosa, Gresó Mátyás remek ütemben passzolt Nagy Dominikhoz, aki higgadtan passzolt Jova Levente lábai alatt a Vasas kapujába. A 28 éves középpályásnak ez volt a 10. gólja az idei szezonban. (1-0)

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A gól kissé felrázta az angyalföldieket, és azonnal támadásba lendültek Gera Zoltán fiai. Előbb Bakti Balázs lőtt mellé 16 méterről, majd Berecz Zsombor találta el az oldalhálót jó 20 méterről. 5 perccel később Kovácsréti Márk szerzett labdát agilisen, és 25 méterről ballal próbálta bevenni a fővárosiak kapuját, ám nem sokkal mellé lőtt. A 28. percnen Gresó indította Beke Pétert, akinek beadása után Kovácsréti 16 méterről alig lőtt fölé jobbal. 

A nyíregyháziak 23 éves jobbszélsője elég nagy kedvvel játszott, amelynek a 31. percben meglett az eredménye. Kovácsréti szép cselekkel beljebb lopta magát a 16-os vonaláig szélről, majd nagy erővel ballal a kapuba bombázott. Jova mozdulni sem tudott arra a labdára, amelynek köszönhetően megduplázta előnyét a nyírségi együttes. (2-0)

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A hazai játékosok szerették volna tovább növelni az előnyüket, és a 35. percben közel jártak a harmadik góljukhoz, ám Farkas középre ívelt labdáját Beke fejelte centikkel a kapu fölé. 

A Vasas az első félidőben nem mutatott valami túl sokat magából, ám a 40. percben tovább romlottak az esélyeik, miután Hidi M Sándornál elszakadt a cérna, és csúnyán, talppal rácsúszott Bekére, ami miatt Berke Balázs játékvezető kiállította a középpályást. Szerencse, hogy nem lett semmi baja a nyíregyháziak támadójának, pedig ebben a szituációban benne volt az is, hogy valami komoly sérülést szenved.

A félidő végén Nagy Barnabás passza után Gresó lőtt nem sokkal a kapu fölé, így kétgólos nyíregyházi előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Gera Zoltán a második félidő elején négyet is cserélt, és főként a támadósorba és középpályán eszközölt változtatásokat az angyalföldiek 44 éves mestere. A cserék megtették hatásukat, a Vasas sokkal agresszívabb lett és jobban nézett ki a játéka, ez azonban helyzetekben nem mutatkozott meg az első negyedórában, igaz, ekkor a Szpari sem tudott veszélyes lenni.

A 62. percben aztán büntetőhöz jutottak a fővárosiak, miután Berecz remek szólója után Alaxai Áron kezéről pattant le a labda. A 11-est Berecz végezte el, aki nagy erővel lőtt a jobb felsőbe, ezzel visszajött a mérkőzésbe a Vasas. (2-1)

5 perccel később visszaállt a kétgólos differencia, miután Beke átívelt labdája után Farkas Bendegúz lőtt, ám a menteni igyekvő Doktoricsot érintve pattant a kapuba a labda. (3-1)

A 80. percben Vida Máté csavart lövésénél védett először a mérkőzésen Dala Martin.

A találkozó végéig már nem történt semmi, így a Nyíregyháza 3-1-re nyerte a Vasas elleni NB2-es csúcsrangadót. A lefújást követően valóságos fieszta hangulat uralkodott a szabolcsi drukkerek között.


Merkantil Bank Liga NB2, 29. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – Vasas FC 3-1 (2-0)

Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Stadion, 1600 néző

Vezette: Berke Balázs (Horváth Róbert, Aradi József)

Nyíregyháza: Dala – Baki, Alaxai, Gengeliczki – Farkas B., Kesztyűs (Sigér Á., 69.), Nagy D. (Oláh B., 83.), Nagy B. – Gresó (Vass P., 77.), Beke (Novák Cs., 77.), Kovácsréti (Tamás, 83.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián

Vasas: Jova – Pávkovics (Ódor, 46.), Otigba, Baráth B. – Bakti (Girsik, 81.), Berecz, Hidi M. S., Urblík (Vida M., 46.), Doktorics – Tóth M. (Szalay Sz., 46.), Radó (Bukta, 46.)

Vezetőedző: Gera Zoltán

Gólszerzők: Nagy D. (9. perc), Kovácsréti (31. perc) Doktorics (65. perc, öngól) illetve Berecz (62. perc – 11-esből)


A Nyíregyháza győzelmének köszönhetően 10 pontosra növelte az előnyét a Vasassal szemben a bajnokságban, amely azt jelenti, ha a következő fordulóban nyerni tud a Szpari Ajkán, akkor akár már biztos feljutó is lehet Tímár Krisztián legénysége. Az angyalföldiek hétfő estig biztosan maradnak a 2. helyen.