Nagy verést kapott Felcsúton a Paks együttese – Puskás Akadémia FC – Paksi FC 5-0 (1-0)

A labdarúgó OTP Bank Liga NB1 29. fordulója egy Puskás Akadémia – Paks mérkőzéssel kezdődött szombat délután. Ez az összecsapás igazi rangadónak minősült, mivel a felcsútiak a forduló előtt a 4. helyen álltak, míg a paksiak 2. helyen, így előzetesen bízhattunk egy szoros és izgalmas ütközetben.

fotó: Puskás Akadémia FC

A mérkőzést aktívabban kezdte Bognár György együttese, ám a befejezéseknél mindig akadt egy felcsúti, aki blokkolni tudta a próbálkozásokat. Ahogy telt az idő, úgy múlt el a tolnaiak lendülete, majd már a Puskás lendült támadásba.

Hornyák Zsolt együttese az első helyzetéből gólt tudott szerezni: Nagy Zsolt balról érkező beadása után Corbu a hosszú oldalon tette vissza a labdát fejjel Nissilának, aki 12 méterről kapásból a jobb alsóba lőtt. (1-0)

A gól után is csak a hazaiaknak voltak lehetőségeik a szünetig, a 30. percben Puljic jobb alsóba tartó szabadrúgását ütötte oldalra Szappanos Péter. A 42. percben is közel állt a Puskás a gólszerzéshez, ekkor Nissila jobbról beívelt szabadrúgását követően Golla kapásból rúgta a labdát élesen a kapu elé, ám milliméterekkel maradtak csak le a társak. A szünetre így egygólos felcsúti vezetéssel mehetettek a csapatok.

Bognár György cserékkel próbálta csapatát frissíteni a második félidőre, ám ezek a változtatások sem pörgették fel a csapat játékát. Ráadásul a Puskás rátett egy lapáttal, és megduplázta az előnyét: Szappanos kirúgása Nissilához került, aki remek ütemben ugratta ki Puljicot, és a horvát támadó egy szép mozdulattal a bal alsóba passzolt. (2-0)

Az újabb bekapott gól után megint csak kettőt cserélt Bognár György, és többek között érkezett a pályára a magyar válogatott középpályás, Vécsei Bálint.

A következő két helyzetben főszereplő Lamin Colley, aki előbb a 68. percben egy védő szorításában is lőni tudott, amelyet Szappanos szögletre ütött, majd kettő perccel később Osváth Attila húzta vissza a tizenhatoson belül a gambiai csatárt, aki nem esett el, ám így is befújta a tizenegyest Pintér Csaba. A labda mögé Nagy Zsolt állt oda, aki a bal felsőbe lőtt. (3-0) 

fotó: Nemzeti Sport

7 perccel később tovább nőtt a két csapat közötti különbség: Komáromi György 16-17 méterről lőtt a jobb felső sarokba egy szabadrúgást. Vélhetően a forduló egyik legszebb gólját láthattuk. (4-0)

A felcsúti henger itt még nem állt meg, hiszen a 89. percben jött a kegyelemdöfés: Komáromi bal oldali beadására az előrehúzódó Szolnoki Roland érkezett, aki 14 méterről a bal alsóba fejelte a labdát. (5-0)

A vége 5-0 lett, így a Puskás Akadémia a Mezőkövesd után a Paksot is kiütötte az NB1-ben.


OTP Bank Liga NB1, 29. forduló

Puskás Akadémia FC – Paksi FC 5-0 (1-0)

Felcsút, Pancho Aréna

Vezette: Pintér Csaba (Georgiou Theodoros, Horváth Zoltán)

Puskás: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Brandon (Markgráf, 85.) – Szolnoki, Plsek (Favorov, 85.) – Nissila (Komáromi, 67.), Corbu (Batik, 81.), Nagy Zs. – Puljic (Colley, 67.)

Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Paks: Szappanos – Lenzsér, Kinyik, Szabó J. – Kovács (Silye, 46.), Papp, Windecker (Vécsei, 63.), Balogh (Böde, 46.), Osváth – Haraszti (Tóth B., 77.), Könyves (Hahn, 63.)

Vezetőedző: Bognár György

Gólszerzők: Nissila (23. perc), Puljic (60. perc), Nagy Zs. (72. perc – 11-esből), Komáromi (80. perc), Szolnoki (89. perc)


A Puskás ennek a győzelemnek köszönhetően stabilizálta magát a 4. helyen, és már csak 3 pontra vannak a dobógtól. A Paks zsinórban ötödik alkalommal szenvedett vereséget a bajnokságban, és lassan már az ezüstérmes pozíciójuk is veszélybe kerül.