A cserék lőtték a gólokat, a Honvéd a hajrában egyenlített a Gyirmót ellen: VIDEÓ

A Budapest Honvéd a Gyirmót FC Győrt fogadta a Bozsik Arénában a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában.

A találkozó előtt elbúcsúztatták a Honvéd legendáját, Ivan Lovricot, aki visszavonult a profi labdarúgástól. A búcsúztatásról hamarosan részletesen is beszámolunk.

kép: 1919foto.hu

Csertői Aurél újoncot avatott, hiszen a kapuban Gyetván Márk kapott helyet, a fiatal kapusnak ez volt az első tétmeccse a felnőttek között.

Az első percben egy gyirmóti támadás végén Soltész csúsztatott mellé, de a félidő hajrájáig komolyabb helyzete nem volt a győrieknek. A 4. perc végén Lőrinczy éles szögből lőtt kapura egy szabadrúgást, de a kapufa mentett. Pár perc múlva Pekár kapott jó labdát, fejesét Hársfalvi tolta szögletre. A gyirmóti kapusnak később ismét bravúrra volt szüksége Simon sarkazasánál. Az első félidőben még voltak hazai lehetőségek, Kerezsi zalán emelése és Lőrinczy fejese fölé ment, Kundrák gólja pedig les miatt érvénytelenné vált. Ezt megbüntette a Gyirmót és a 42. percben egy kapu előtti kavarodásból meg is szerezték a vezetést: Kovács Milán ívelt Erdei Milán fejére, aki közelről bevette Gyetván kapuját (0-1).

A második félidő Lőrinczy szabadrúgásával indult, Hársfalvi azonban ezt is kiszedte, a Gyirmót pedig lekontrázta a hazaiakat és Adamcsek lövésével már 0-2 volt az eredmény.

kép: Gyirmót FC Győr

Csertői Aurél becserélte az eltiltás miatt visszatérő Adorján Krisztiánt és a sérülés miatt 1 hónapot kihagyó Holman Dávidot, az 59. percben pedig gólt ünnepelhettek: Kundrák szerzett labdát a jobb oldalon, a visszagurítását pedig Adorján vágta a léc alá.

A hajrát megnyomták a hazaiak, Kerezsinek és Eördöghnek is volt nagy lehetősége egy-egy beadás után, de fejeseik a kapu mellé mentek. A Gyirmót Medgyes Zoltán kontrájával lezárhatta volna a meccset, de Gyetván védte a lövést. A hosszabbításban Kerezsi került óriási ziccerbe, de a hazai védők mentettek a vonalról, majd a 90+5. percben egy gyors ellentámadás után Kerezsi emelte be a labdát Holmannak, aki kapásból bevágta az egyenlítőgólt.

kép: Budapest Honvéd

Honvéd 2-2 Gyirmót (Adorján 59′, Holman 90+5′, ill.: Erdei 42′, Adamcsek 50′)

BP. HONVÉD: Gyetván – Eördögh, Szabó A., Pekár I., Benczenleitner – Keresztes N. (Adorján, 52.), Nyitrai (Bocskay, 52.), Lőrinczy A. (Holman, 52.) – Kerezsi, Kundrák, Simon B. (Kocsis G., 87.). Vezetőedző: Csertői Aurél
GYIRMÓT: Hársfalvi – Lányi (Polgár K., 49.), Hudák D., Csörgő V., Helembai – Szőke G. (Medgyes Z., 78.), Kovács M. – Soltész I., Kovács D. (Hajdú Á., 73.), Erdei M. (Kicsun, 49.) – Adamcsek (Molnár J., 73.). Vezetőedző: Tamási Zsolt

Nézőszám: 2513