80 percig emberhátrányban játszott, mégis nyert Pécsen az ETO

A Merkantil Bank Liga 27. fordulójában a Pécs fogadta az ETO-t. A vendégek idegenbeli mérlege az egyik legjobb a bajnokságban, ez alapján a 4. helyen állnának már a győriek, de hazai pályán nem szokott összejönni az, ami idegenben igen. Így történt ez az odavágón is, ott a Pécs elvitte a 3 pontot Győrből, habár azon a mérkőzésen az ETO részéről inkább a helyzetkihasználással volt probléma, mintsem a jó futballal. A mérkőzés előtt a PMFC a 3. helyen állt 47 begyűjtött ponttal, míg az ETO 35 ponttal a 8. volt. A fogadóirodák a Pécset gondolták esélyesebbnek.

Kép: ETO FC

A vasárnapi mérkőzésen már korán, a 10. percben emberhátrányba került a vendég gárda, miután Keresztes könyökölte le ellenfelét, miközben a labda már a pálya másik felén volt. Vitatható volt a bíró döntése, de Tímár Krisztián a Győr vezetőedzője egyetértett az ítélettel.

A 20. percben Babati ment el a szélen, Kesztyűs Barna próbálta megállítani egy becsúszással, de a győriek szélsője ment tovább, majd mesterien Szendrei elé passzolt aki 5 méterről nem hibázott. 0-1! Már a gólörömnél mindenki láthatta hogy Babati megsérült. Húzta a lábát, ezért le is cserélte a vezetőedző, Szujó Attila váltotta a pályán.

Ezután próbált kezdeményezőbb lenni a Pécs, kisebb helyzeteket ki is tudtak dolgozni, de gólt nem sikerült szerezniük. Persze tíz emberrel az ETO a kontrákra játszott, két veszélyes ellenakciót is tudtak vezetni, nüanszokon múlt az újabb győri találat. A végére aztán nagyon belejött a Pécs, Kovácsiknak többször is bravúrt kellett bemutatnia, de egyszer még rajta is átjutott a labda, viszont itt Szujó volt éber, és a gólvonalról kivágta a labdát. Több gól már nem született, így emberhátrányban bravúros győzelmet aratott az ETO a PMFC otthonában.

Jegyzőkönyv

PMFC- ETO FC Győr 0-1 (0-1)

Pécs, PMFC Stadion, 1300 néző. VDerdák (Huszár, Király)
PMFC: Helesfay – Svedyuk (Major 46’), Rácz (Szabó M. 63’), Pejovics, Katona (Majnovics 46’), Kesztyűs, Krausz, Gera (Orbán 89’), Kocsis, Kártik (Harsányi 46’), Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

ETO FC Győr: Kovácsik – Kovács K., Fodor, Keresztes, Csontos, Kiss Be. (Óvári 79’), Kiss M. (Papp 79’), Vitális, Szendrei (Kiss Ba. 66’), Borsos (Morinigo 66’), Babati (Szujó 21’). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Értékelések

Videók: Pécsi MFC