Vécsei Bálint komoly tervekkel érkezett Paksra

Kedden vált hivatalossá, hogy az OTP Bank Liga NB1-ben 2. helyen álló Paksi FC-ben folytatja a pályafutását a 12x-es magyar válogatott középpályás, Vécsei Bálint. A 30 éves játékos tavaly év vége óta ingyen igazolható volt, így a paksiaknak nem kellett érte átigazolási díját fizetni. Vécsei Bálint 2027 nyaráig kötelezte el magát az atomvárosiaknál.

fotó: Paksi FC

Vécsei Bálintot a megállapodás véglegesítése után nem sokkal megkereste a M1 csatorna, amelynek elmondta, hogy nagyon boldog amiatt, hogy lezárult egy nehéz korszak az életében, valamint megjegyezte, hogy pozitívan fogadták őt a csapatnál.

,,Örülök, hogy lezárult ez az időszak. A bizonytalanság elég nehéz volt számomra és a családom számára is. Remélem, akár már a hétvégén bemutatkozhatok a Paksban. Pozitívan fogadtak, remélem, tudom segíteni az együttes játékát és szép befejezése lesz a szezonunknak. Voltak megkereséseim itthonról is, külföldről is, de egyik sem volt olyan, amire azt mondtam volna, hogy a családdal is megérte volna elmenni. Vagy pedig a szerződés hossza nem volt megfelelő.

A középpályás olyan csapatban szeretett volna futballozni, ahol újra futballozni tud, hiszen legutóbbi csapatában, a japán Vissel Kobéban csak 22 percet töltött a pályán.

,,A japán megállapodásom után olyan helyen akartam lenni, ahol tényleg újra játékba tudok lendülni, és van stabilitás az életünkben, örülök, hogy a Pakssal dűlőre tudtunk jutni. Egyébként már február környékén is megkerestek, de most éreztem úgy, hogy eljött az idő, illetve nem volt olyan külföldi lehetőség, amire igent mondhattam volna. Ez is vonzó volt a Paksban.”

fotó: Paksi FC

Vécsei Bálint nagy tervekkel érkezett Paksra, hiszen a csapattal szeretne az élmezőnyben végézni, kupadöntőt játszani, valamint a nemzetközi porondon is jól szerepelni.

,,Szeretném újra élvezni a játékot és a pályán lenni. A Paksnál elmondták, nincs olyan stílusú középpályásuk, mint én, így akkor is szerepet kaphatok, ha csak egy, és akkor is, ha három középpályással játszik a csapat. Meglátjuk, melyik pozíció lesz nekem a legjobb itt. Szeretnénk megtartani a második helyet és a kupadöntőbe is bejutni, úgyhogy vannak még itt célok. Benne van a pakliban a nemzetközi szereplés is, ott is szeretnénk tovább menni, ha úgy adódik. Sok minden dől még el az utolsó egy hónapban. Az első közös edzés után úgy érzem, jó munkát végeztem abban az időszakban, amíg nem volt csapatom, de nyilván más a felkészülés és a meccs. Szerintem hamar fel fogom tudni venni a ritmust, ezen is dolgozom.”

Végezetül szóba került nála a magyar válogatottság is, amelyről továbbra sem mondott le.

,,Szeretnék minél többet játszani, nyilván nem tettem le arról, hogy újra válogatott lehessek. Hogy ez mennyire reális, az kérdéses. Az EB-ig kevés idő van, de addig is minél többet szeretnék játszani. Nem tettem még le róla, hogy újra magamra ölthessem a címeres mezt. Mikor Japánban voltam, beszéltem Marco Rossival, mindketten úgy gondoltuk, váltani kell a több játék érdekében. Sajnálom, hogy ez ilyen sokáig elhúzódott, de már azon vagyok, hogy a jelenlegi helyzetből a legjobbat hozzam ki.”

fotó: MTI

Vécsei Bálint szombaton bemutatkozhat a Paks színeiben, méghozzá rögtön egy komoly mérkőzésen, hiszen a 3. helyezett Fehérvár FC látogat hozzájuk, amelyet nyugodtan nevezhetünk ezüstrangadónak, hiszen ez a két csapat fog harcolni a 2. helyért.