Vattay Márton Kecskeméten folytatja a pályafutását

🟥 HUNGARYNUM ALAPÍTVÁNY 🟦 GOALSUPPORT • SELFCODE

Nem olyan rég értesültünk arról, hogy az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő Kecskeméti TE csapata kész leigazolni az NB3 Észak-Keleti csoportjában szereplő Putnok FC 18 éves középpályását, Vattay Mártont. Pár perccel azután, hogy hozzánk megérkezett az infó, már a lila-fehér klub hivatalosan is bejelentette az ifjú futballista leigazolását.

fotó: Kecskeméti TE

Vattay Márton Szentendrén kezdett el futballozni, majd Dunakeszi érintésével került az UTE akadémiájára. A 2022/2023-as szezonban igazolt az NB3-as Eger csapatához, ahol 16 bajnokin kapott lehetőséget, ebből 14-szer kezdőként.

Tavaly nyáron leigazolta őt a Putnok FC csapata, ahol alapembernek számított, hiszen 32 mérkőzésen szerepelt, amelyeken két gólt szerzett. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a bajnoki cím kiharcolásában, az NB2-es feljutásról csak osztályozón maradt le csapatával.

fotó: Putnok FC

Vattay Márton első kecskeméti interjújában elmondta, hogy nagyon izgatott amiatt, hogy egy NB1-es klubnál bizonyíthat a jövőben.

,,Nagyon örülök, izgatottan várom már a munkát, mert ez egy hatalmas megtiszteltetés, hogy egy NB1-es klub lehetőséget lát bennem. Ez viszont még csak az út eleje, mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy be is bizonyítsam, hogy itt a helyem. Minden meccset szeretek nézni az NB1-ben, amit csak tudok, a KTE-t is sokat láttam. Azt hallottam, hogy a hangulat egyedi a klubnál, illetve azt is, hogy egy nagyon lelkes szurkolótábor áll a csapat mellett. Putnokon csapattársam volt Mészáros Dávid, aki itt nevelkedett, tőle is csak jókat hallottam a városról és a klubról. Ami a személyes terveimet illeti, fel akarom venni minél gyorsabban a ritmust. Az NB3-ban úgy érzem, sikerült ezt gyorsan megtennem, de az NB1-ben természetesen fizikálisabb és gyorsabb a játék. Bízom magamban, illetve abban, hogy meg tudok felelni itt is az elvárásoknak.”

fotó: Kecskeméti TE