Kovács Milán a Nyíregyháza első nyári igazolása

Az OTP Bank Liga NB1-be frissen feljutó Nyíregyháza Spartacus FC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolta a Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő Gyirmót FC Győr játékosát, Kovács Milánt. A 24 éves védekező középpályás 2027 nyaráig kötelezte el magát a Szparinál.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

,,Nagyon örülök, hogy megkeresett a Nyíregyháza. Mindenkinek álma, hogy az NB1-ben játszhasson és hálás vagyok, hogy ez most megvalósulhat. Szeretnék mindent kihozni magamból. Nagyon tetszett, amikor Fekete Tivadar sportigazgató felvázolta a terveket, és az sem másodlagos, hogy új stadionban játszhatunk. A keret is szimpatikus volt, több játékost ismerek is, igyekszem kiharcolni a helyemet, és remélem minél több lehetőséget kapok.”mondta első nyíregyházi interjújában Kovács Milán.

Kovács Milán fiatalon a Vasasban kezdett el futballozni, majd a 2018-2019-es szezonban ott mutatkozott be a felnőttek között. Az elmúlt három évben előbb Szegeden, majd Gyirmóton volt alapember. Az előző idényben 28 mérkőzésen lépett pályára a Merkantil Bank Ligában, 26 alkalommal kezdőként. 2 gólt szerzett.

,,Kovács Milán személyében egy kimondottan érett, rutinos játékost igazoltunk, aki kinőtte a másodosztályt. Egy 192 cm magas védekező középpályás érkezett hozzánk, aki kora ellenére már rutinosnak számít. Csapataiban rendszeresen kezdő volt, alkalmas arra, hogy az NB1-ben szerepeljen. A magyar játékosok között ritka az ilyen profilú és ilyen fizikai paraméterekkel rendelkező labdarúgó ezen a poszton.”nyilatkozta Fekete Tivadar, a Nyíregyháza Spartacus FC sportigazgatója.