Utoljára tíz évvel ezelőtt volt olyan NB1-es mérkőzés, hogy kizárólag magyar állampolgárságú játékosok léptek pályára. Vasas FC – Paksi FC 2-2 (2-1)

A Vasas 2-2-es döntetlent játszott otthon a Pakssal a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. A Vasas közel hat év után játszott újra élvonalbeli bajnokit a Fáy utcában.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Vasas FC – Paksi FC 2-2 (2-1)

Új Illovszky Stadion, 2429 néző, v.: Pillók
Gólszerzők: Holender (37.), Radó (45.), illetve Szabó B. (8.), Haraszti (48.)
Sárga lap: Hinora (34.), Holender (93.), illetve Kádár (45+2.), Szabó B. (58.), Lenzsér (78.), Sajbán (93.)

Vasas FC: Jova – Iyinbor, Baráth, Otigba – Szivacski, Berecz, Hinora, Hidi (Hidi M. 85.), Silye – Holender, Radó (Feczesin, 69.)

Paksi FC: Rácz – Osváth (Vas, a szünetben), Kádár, Lenzsér, Szabó J. – Balogh (Papp K., a szünetben), Windecker – Bőle (Sajbán, a szünetben), Haraszti, Szabó B. (Nagy R., 66.) – Varga (Böde, 70.)


Mindkét gárda kizárólag magyar állampolgárságú játékosokkal várta az összecsapást, legutóbb a 2012/13-as idényben a Paks és a Haladás mérkőzésein volt példa hasonlóra.
Rendkívül eseménydúsan indult a találkozó. Először a Vasas legfrissebb igazolása, a 16-szoros válogatott Holender Filip talált a kapuba 58 másodperc elteltével, de a játékvezető nem adta meg a gólt, mert a csatár kézzel ért a labdához. Nem sokkal később újra ő veszélyeztett, a vezetést azonban a vendégek szerezték meg pillanatok múlva Szabó Bálint révén.
A korán bekapott gól ellenére a Vasas futballozott fölényben, csatárpárosának köszönhetően pedig még a szünet előtt fordítani tudott: először Radó András szolgálta ki Holendert, aki a játékrész utolsó percében visszaadta a kölcsönt.
Waltner Róbert, a Paks edzője hármas cserével próbálta feltüzelni a csapatát a szünetben, ami sikerült is, igaz, Haraszti Zsolt lövését Jova Levente bevédte.
Az egyenlítés után újra a Vasas került fölénybe, a mérkőzés egyes periódusaiban az angyalföldiek beszorították riválisukat, de igazi nagy helyzetet nem tudtak már kialakítani, így az eredmény nem változott. Az utolsó pillanatokban tömeges kakaskodás és egy VAR-vizsgálat borzolta a kedélyeket.

Kuttor Attila vezetőedző értékelése a mérkőzés lefújását követően:

– Azt gondolom, hogy „ezzel a mérkőzéssel érkeztünk meg az NBI-be”. Ez egy olyan találkozó volt, amire minden héten számítani kell. Ami előre mutató, az az, hogy álltuk a sarat és győzelmi esélyünk is volt. Nyerni szerettünk volna. Az eredménynek nem, de a pályán letett teljesítménynek, a játéknak örülök. Szembesültünk azzal, amire készülnünk kell hétről hétre. Holender Filip játéka és számai – 1 gól 1 gólpassz – nagyon előremutatóak, ezért is van itt és ez még csak a kezdet. Ebben a felállási formában is működött, amit szeretnénk futballozni, és Filip ehhez hozzátette a sajátját. A kecskeméti mérkőzéshez képest sokkal jobban érvényesült a játékunk, ehhez kellett a jó minőségű pálya is. Hiányérzetem van, hogy nem nyertük meg a mérkőzést. Az első félidőben parádésan megfordítottuk a meccset, a második részben pedig egy kiegyenlítettebb párharc volt a pályán, de a végére mi kerekedtünk fölénybe, azonban sajnos nem tudtuk ezt egy győztes góllal realizálni.

Waltner Róbert vezetőedző összegzése:

– Érdekes mérkőzés volt. Jó lett volna, ha abban a felfogásban játszik a Vasas, mint a Kecskemét ellen, de sajnos felszívták magukat, ez egy kimondottan éles meccs volt. A héten éreztem, hogy a Videoton elleni győzelem után egy ilyen flow-hangulatban van a csapat, ami az első félidei játékunkon meg is látszott. Igaz, hogy vezetést szereztünk Szabó Bálint rendkívül szép góljával, aki meg is érdemelte, mert sokat fejlődik, alázattal és szorgalommal játszik. Sajnos a gól után nem azt a játékot játszottuk, amit kellett volna, nem mentünk bele a párharcokba, mélyen védekeztünk, nem értünk fel az emberekre. Hátránnyal mentünk be a félidőre, viszont tudtuk rendezni a sorainkat, belecseréltem hármat, így azt gondolom a második rész sokkal jobb volt. Azok a játékosok, akik bejöttek hozzátettek a játékhoz, mentalitásban mindenféleképpen. Én csapatban gondolkodom és nem egyénekben, és ha valakinek nem megy a játék, vagy rosszabb napot fog ki, van ilyen, akkor jön a másik és segít. És most Papp Kristóf is segített, Sajbán is segített, a fiatal Vas is nagyon jól szállt be. Azt reméltem, hogy Böde a végén rúg egy győztes gólt, sajnos ez nem így lett, de majd biztos lesz olyan mérkőzés, amikor Dani bejön és ő rúgja a győztes gólt.

Forrás: MTI, http://www.vasasfc.hu/