Utánpótlás-válogatott támadót igazolt a Fehérvár FC

Az NB1-ben szereplő Fehérvár FC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy megszerezték az NB2-es Vasas FC magyar utánpótlás-válogatott támadóját, Kovács Patrikot.

fotó: Fehérvár FC

Kovács Patrik 2007. augusztus 15-én született Budapesten, 5 éves korában kezdett el futballozni, és eddigi pályafutását végig az angyalföldi klubnál töltötte. Idén nyáron profi szerződést írt alá a Vasassal, ahol az elmúlt félszezonban már a Vasas NB3-ban szereplő második csapatában is pályára lépett, emellett rendszeresen a klub első csapatával edzett.

fotó: Vasas FC

A fiatal játékos eléggé gólveszélyesnek számít, és volt olyan szezonja az utánpótlásban, amikor 30 gól felett termelt. A legutóbbi idényben a a Vasas U16-os és U17-es csapatában összesen 25 góllal zárta az idényt.

Mindezek mellett az U16-os válogatottban mutatkozott be a nemzeti csapatban, majd tavaly nyáron a hazai rendezésű Telki Kupa társgólkirálya lett az U17-es válogatottban.

fotó: MLSZ

“Amikor először hallottam a Vidi megkereséséről, nagyon izgatott lettem és az első pillanattól tudtam, hogy ez lesz a jó döntés, ez az előrelépés kell a karrieremben ahhoz, hogy később majd topligában tudjak futballozni, így nem volt kérdés, hogy igent mondok. Nagyon sokat köszönhetek a Vasasnak, főleg László Andrásnak, Nagy Gábornak, Horváth Gábornak, Komódi Lászlónak és Havrán Józsefnek, akik edzőként, Nagy Miklós pedig sportigazgatóként nagyon sokat segített eddigi pályafutásom alatt. Korábban, amikor apa (Kovács Zoltán, a Fehérvár FC korábbi sportigazgatója) itt dolgozott, nagyon szerettem Fehérvárra járni, jártam az öltözőben és a pályán is, és arra vágyok, hogy azt az érzést játékosként is megtapasztalhassam. A Vidi az ország egyik legnagyobb klubja, így nagyon jó érzés, hogy csatlakozhatok hozzá. Célom, hogy már a tavasz folyamán minél többet tudjak játszani és megszerezzem az első góljaimat az NB1-ben.” – nyilatkozta a szerződés aláírása után a klub hivatalos honlapjának Kovács Patrik.

fotó: Fehérvár FC

A fehérváriaknak ez volt a második téli igazolása, miután a tegnapi nap folyamán szerződtették a Haladás korábbi fiatal jobbhátvédjét, Simut Mario Lucast.