Újból bukott az Újpest, zárkózik a DVSC

A fővárosba utazott a cívisváros csapata.

A Loki Újpesten lépett pályára, melyen a hazaiak célja a kieső helyektől való távolodás, míg a vendégeké az élmezőnyhöz való zárkózás volt.

OTP Bank Liga 19. forduló, Budapest, Szusza Ferenc Stadion 0-0 (1-2)

Újpest FC: Banai D. – Tamás K., Fehér Cs., G. Antzoulas., Pauljevic B. – L. Mack (O. Radosevic 93′), S. Jevtovski – H. Mörschel – Kiss T. (Simon K. 63′), F. Sassere. (P. Ambrose 76′), Csoboth K. (G. Ganea 76′) Vezetőedző: Nebojsa Vignevic

Debreceni VSC: Megyeri B. – Ferenczi J. (CSK Dzsudzsák B. becseréléséig), M. Dreskovic., D. Lagator., Kusnyír E. (Baranyai N. 22′) – S. Loncar. (Dzsudzsák B. 69′ (CSK becserélését követően)), H. Ojediran. – J. Oliveira. (Tuboly M. 92′), Szuhodovszki S. (C. Manrique 46′), Vajda B. (B. Domingues 46′) –  T. Úlfarsson Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Vezette: Pintér Cs. (Albert I., Vígh-Tarsonyi G.)

Gólszerző: B. Domingues 78′ 93′ illetve H. Mörschel 101′

A mérkőzés előzöngéje az Újpest tulajdonosváltásáról és edzőváltásáról illetve a játékoskereten belüli változásokról szólt.

Az első tíz percben mindkét csapat többnyire tapogatózott, a lilák agresszívabbak voltak, míg a vendégek inkább kontrára rendezkedtek be.

Kemény csata még tavalyról / kép: nemzetisport.hu

Az első félidőben gól nem született, ámde kemény meccs révén sok szabálytalanság, sérülés, és ápolás is teret kapott. 

A második félidő elején Kiss Tamáshoz volt köthető az első komolyabb helyzet a mérkőzésen. Bombája a kapu mellé szállt. 

Ferenczi és Kiss csatája / kép: magyarnemzet.hu

A nem túl eseménydús mérkőzésen Stefan Jevtovski kiállítása jelentett fordulópontot, megfogyatkoztak a lilák.

Körülbelül a hetvenedik perc környékén megnövekedett a vendégek általi nyomás, de eredményt nem hozott.

Eddig, hiszen a csereként beállt francia Brandon Domingues egy szélről érkezett remek beadást, és egy komoly újpesti védőhibát követően közelről a kapuba stukkolt. Vezetést szerzett a Debrecen a hetvennyolcadik percben.

A hajrában a Loki méginkább ráfeküdt a mérkőzésre, ennek nem sokon múlt, hogy meglátszódjon az eredménye. Debreceni szabadrúgást követően Pauljeviccsel szemben szabálytalankodott Ojediran, így a későbbi Dreskovic gólpassz és Úlfarsson gólja érvénytelen. 

Dzsudzsák és Domingues remekül működnek össze / kép: dvsc.hu

Ámde a DVSC nem nyugszik, megszerzi második gólját is a Loki és Domingues is, a csereként beállt debreceni ikon Dzsudzsák Balázs tálalt középre, a franciának pedig más dolga nem volt, minthogy csak bepöccintse a labdát a hálóba.

A mérkőzés utolsó pillanatában büntetőt kaptak a hazaiak, Dreskovic buktatta Radosevicet, ennek köszönhetően Mörschel nem habozott, a büntetővel szépített az eredményen.

A Debreceni VSC zárkózik az élmezőnyhöz, míg az Újpest egyre közelebb kerül a kiesést jelentő helyekhez. 

Indexképen Pauljevic és Joao Oliveira / kép: dvsc.hu