Tovább remekel a Vidi, idegenben nyert az MTK ellen

MTK Budapest – Fehérvár FC 0-2 (0-2)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2839 néző, v.: Karakó
  

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Kocsis – Varju (Kovács M., 61.), Bognár, Kata, Horváth A. (Stieber, 61.), Kovács P. (Spalek, 80.) – Jurina, Németh K. (Molnár R., 92.)

Fehérvár: Tóth B. – Serafimov, Spandler, Gergényi – Bese, Christensen (Pető, 94.), Csongvai, Katona (Kastrati, 63.), Schön (Kovács P.,94.) – Stefanelli (Berki, 70.), Tóth T. (Szabó L., 70.)

Gólszerzők: Tóth T. (15.), Stefanelli (25.)

Demjén óriási hibáját követően már az első percben megszerezhette volna a vezetést a Vidi, de Stefanellinek kb. 5 méterről nem sikerült betalálnia az üres kapuba. Óriási lehetőség volt!

15. perc: Demjén ismét hibázott. Katona lövése messzire kipattant róla, így Tóth közelről az MTK kapujába lőhetett. MTK – Fehérvár FC 0-1

25. perc: Egy szögletet követően rosszul helyezkedtek az MTK védői. Demjén elindult kifelé, de megtorpant, így az alacsony Stefanelli őrizetlenül fejelt a kék-fehérek hálójába. MTK – Fehérvár FC 0-2

Az első félidő végére rákapcsolt az MTK. Kovács Patrik lőtt éles szögből erősen, de Tóth hárítani tudott.

A 45. percben Varjú lőtt középről, de Tóth ismét sikerrel hárított. Kétgólos előnnyel mehetett szünetre a Vidi.

A második félidőben sokkal többet birtokolta a labdát ellenfeléhez képest az MTK, de a Vidi védelmén nem volt könnyű fogást találni.

A 78. percben Kovács emelését védte nagy bravúrral Tóth, majd tűzijáték alakult ki a vendégek kapuja előtt de megúszták.

A 85. percben egy fehérvári lövés eltalálta Kocsis könyökét a 16-oson belül, de a VAR úgy itélte meg, hogy nem 11-es.

A hátralévő időben már nem változott az állás.