Cebrail Makreckis személyében tovább erősít a Ferencváros

24 órán belül a második érkezőjét jelentette be a Ferencváros. A 34x-es magyar bajnok a bolgár bajnokságban szereplő Pirin Blagoevgrad csapatától szerződtette a 23 éves lett-marokkói kettős állampolgárságú középpályást Cebrail Makreckist. Az Üllői úti zöld-fehéreknek ez volt a negyedik nyári igazolása, Baráth Péter, Varga Barnabás és Tosin Kehinde után.

forrás: fradi.hu

A középpályás 2000. május 10-én született a németországi Aachenben. Makreckis a Bayer Leverkusen utánpótlásában kezdett el futballozni, a 2017/18-as idényben pedig a Bergisch Gladbach együttesében játszott kölcsönben. Ezt követően még egy évig nevelőegyesületét erősítette, mielőtt 2019-ben a Bonner SC-hez igazolt, ahol 20 alkalommal lépett pályára és ezeken egyszer volt eredményes. 2020 és 2022 között a Borussia Dortmund második csapatában szerepelt és 27 mérkőzésen egy gólt szerzett. 2022 januárjában a német harmadosztályban szereplő Viktoria Berlinbe igazolt, majd augusztusban igazolt a bolgár élvonalban szereplő Pirin Blagoevgrad csapatához. 24 mérkőzésen 1 gólt szerzett, míg csapatával a 13. helyen végzett. Eddig csak a lett U19-es válogatottban szerepelt 8 alkalommal. A Transfermarkt adatai szerint a játékos értéke 350 ezer €.

Első interjújában a következőket mondta: ,,Nagyon boldog vagyok, hogy a Ferencvárosba igazoltam. Tudom, ez a legnagyobb klub Magyarországon. Budapest első látásra elvarázsolt, csodálatos hely. Nagyjából két hónappal ezelőtt kaptam a hírt, hogy a Fradi érdeklődik irántam, nagyon örültem neki. Ha magamat kellene jellemeznem: robbanékony játékos vagyok, aki mindig a csapatért játszik. Bízom benne, hogy ezt mielőbb meg is mutathatom. Névről ismerek pár játékost a keretből, de személyesen még senkit, alig várom, hogy találkozzunk. Remélem, a csapat hasznára leszek, nemzetközi meccseket szeretnék játszani és ismét megnyerni a bajnokságot.”

A hírek szerint további bejelentések várhatóak a következő napokban az NB1 bajnokánál.