Török csapat érdeklődik Tokmac iránt – sajtóhír

Magyar sajtóhírek szerint a török élvonalban szereplő Kasimpasa ajánlatott tett a Ferencváros korábbi közönségkedvencéért, Tokmac Nguenért. Úgy tudjuk, hogy az isztambuli gárda már gőzerővel dolgozik azon, hogy rövid időn belül magukénak tudják a 30 éves norvég támadót.

fotó: MTI

Tokmac Nguen Kenyában született, de fiatal korában Norvégiába költözött a szüleivel. Az északi országban kezdett el futballozni a Strømsgodset csapatánál, majd megfordult a Drammen, a Baerun, és a Mjøndalennél is.

2019 februárjában érkezett a Ferencvároshoz, ahol eleinte nagyon jól ment neki a játék, ráadásul a szurkolók hamar a szívükbe zárták, valamint elnevezték őt Tökmagnak. Összesen 193 mérkőzésen lépett pályára a Fradi színeiben, ahol 47 gól és 33 gólpassz a mérlege, ráadásul a csapattal nyert öt Magyar Bajnokságot és egy Magyar Kupát.

fotó: Sportal

2022-ben lett volna lehetősége Hollandiába vagy Japánba igazolni, de ő akkor a szívére hallgatott, és maradt az FTC-nél.

,,Ez a családom, a csapatom, több mint három éve itt jászom, és nagyon örülök, hogy maradtam.” – mondta akkor a norvég támadó.

Az elmúlt időszakban viszont egyre kevesebb játéklehetőséghez jutott a csapatban. Az idei szezonban 12 tétmérkőzésen lépett pályára, amelyeken 1 gól és 2 gólpassz a mérlege.

A klub ügyeiben általában is jól értesült Üllői 129 úgy tudja, hogy a játékos szívesen igazolna Törökországba.