Több mint hétezer néző előtt nyert az Újpest a Diósgyőr ellen – Újpest FC – Diósgyőri VTK 2-0

Az Újpest hazai pályán 2-0-s győzelmet aratott az újonc Diósgyőr felett a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának szombati játéknapján. A lila-fehérek a sikerükkel – többek között a miskolci riválist is megelőzve – feljöttek a harmadik helyre.


OTP Bank Liga, 9. forduló:
Újpest FC – Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 7188 néző, v.: Karakó
   
Újpest FC: Banai – Kosanovic, Fehér (Tamás, a szünetben), Hall, Pauljevic – Mörschel (Jürgens, 93.), Onovo, Tajti – Kiss (Mack, 76.), Ambrose (Simon K., 76.), Csoboth (Ganea, 79.)

Diósgyőri VTK: Sentic – Gera, Szatmári, Csorbadzsijszkij, Stephen – Holdampf (Klimovics, 63.), Vallejo – Pernambuco (Jurek, 77.), Pozeg Vancas (Bényei, 86.), Lukács (Acolatse, 63.) – Jurina (Obounet, 77.)

Gólszerzők: Onovo (51.), Ambrose (66.)
Sárga lap: Banai (80.), Pauljevic (82.), illetve Gera (62.)

Remek hangulatban kezdődött az összecsapás, amely azonban hamar félbeszakadt néhány percre, mert a hazai szurkolók nyomán lila füst ülte meg a pályát. Miután helyreálltak a látási viszonyok, valamelyest az újonc vendégek voltak aktívabbak, de komoly helyzet nem alakult ki. Negyedóra elteltével átvette az irányítást a fővárosi együttes, amely közel járt a vezetés megszerzéséhez, de Kiss veszélyes lövése elkerülte a jobb sarkot, míg Tajti a bal kapufát találta el. A jó iramú meccset egy újabb közjáték zavarta meg, mert ki kellett cserélni az egyik szögletzászlót. A szünet előtti percekben a DVTK volt veszélyesebb, Pernambuco egyik lövése centikkel kerülte el az újpesti kaput, míg a másikat Banai védte, ahogy Jurina próbálkozását is. Az újpesti kapust egy ízben a szerencse is kisegítette, mert Lukács ziccerben elcsúszott.
A térfélcserét követően ugyanolyan élvezetes futballal folytatódott a találkozó. Ekkor az Újpest veszélyeztetett sorozatosan: Tajti ugyan másodszor is a kapufát találta el, de szöglete után Onovo már a kapuba fejelt. Érdekesség, hogy a lila-fehérek az előző fordulóban mindkét góljukat sarokrúgás után szerezték. Lendületben maradt a fővárosi gárda, amely egy formás akció végén megduplázta az előnyét. A vendégek az utolsó tíz percben tudtak újítani, de a hajrában végül a szépítés sem jött össze, egy ízben Banai bravúros védéssel akadályozta meg a gólt.

Nebojša Vignjević: – Nem maradt bennem semmi hiányérzet a mai meccsel kapcsolatban. Gratulálok a játékosaimnak és a DVTK-nak, mert jó mérkőzést játszottunk!
A DVTK egy olyan csapat, amelyiknek nem számít, hogy otthon vagy idegenben játszanak, ugyanazzal az elképzeléssel lépnek pályára. Az első percekben nem játszottunk kellő agresszivitással, pedig csak így lehetett volna megállítani őket. A DVTK nagyon ránk jött, és ugyan akadtak helyzeteink, de ez hazárdjáték.
A második félidő jobban sikerült, jobban zártuk a középpályát, nem adtunk teret Požeg Vancašnak és Holdampfnak, ami fontosnak bizonyult, mert a középpályán több olyan játékosuk is van, akik kihasználják a hibáinkat. És közben a védelmünk is feljavult.
Paradox helyzet, hogy a DVTK talán ellenünk teremtette a legtöbb helyzetet, mégis meg tudtuk őrizni a kapunkat. Banai több bravúrt bemutatott, kedvezett neki, hogy a diósgyőriek folyamatosan ellátták munkával, és néhány helyzetben szerencsénk is volt.
Összegezve: egy nagyon jó csapatnak lőttünk két gólt, egy nagyon jó csapat ellen szereztük meg a három pontot, és egyre jobb helyen állunk a tabellán.
Köszönöm a szurkolóknak a támogatást és a nagyszerű hangulatot.

Kuznyecov Szergej: – Gólokat kellett volna lőni a helyzeteinkből, mert a futballt gólokra játsszák, és akkor minden rendben lenne.
Ezzel együtt jó mérkőzést láttunk ma, mert két jó csapat találkozott. Fontos volt, hogy ki szerzi meg az első gólt, mert az befolyásolta a játék képét. Az ellenfélnek sikerült. Nem beszélünk az előtte történtekről, a lesről, a bírókról, hogy szöglet volt vagy nem volt szöglet. Az a lényeg, hogy a folytatásban megpróbáltunk helyzeteket teremteni, gólokat lőni, egyenlíteni, majd nyerni, ám hibáztunk a második gól előtt, mert középen próbáltuk megjátszani a labdát a pálya széle helyett. Tudtuk, hogy az ellenfélnek gyors támadói vannak, akik kegyetlenül kihasználták a kontrát, így lett az eredmény 2-0.
Elmondtam a srácoknak, hogy mindent megbocsájtok, mert minden megtörténhet a futballban, de egyet elvárok, hogy a szurkolóink lássák rajtuk, hogy az elsőtől az utolsó pillanatig mennek. Ez nem azt jelenti, hogy nem akart volna eléggé valaki, hanem ilyen nehéz helyzetben mindig pluszt kell beletenni. Mert egy győzelemhez mind a 11 pályán lévő játékosra szükség van.
Ha ez lesz a legrosszabb meccs ebben a magyar bajnokságban, akkor elmondhatjuk, hogy elég jó színvonalú az OTP Bank Liga. Bevállaljuk a támadó focit akkor is, ha tudjuk, hogy az nagy rizikóval jár. És néha az élet nem segít, mert egészen másként is alakulhatott volna ez a mérkőzés.
Most kielemezzük a mérkőzést, majd elkezdjük a felkészülést a következő találkozóra, sok munka vár ránk. A mai eredmény megmarad a történelemkönyvekben, azon már nem tudunk változtatni. De a második körben még nagyobb győzni akarással várjuk az Újpestet Diósgyőrben.

Forrás: www.mti.hu http://dvtk.eu/ https://www.youtube.com/@M4Sport-Hivatalos