Boér Gábor: „Az első félidőben kimondottan jól futballoztunk” – Mezőkövesd Zsóry FC – ZTE FC 1-2

A ZTE 2-1-re nyert Mezőkövesden szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában. A második győzelmét arató vendégcsapat maradt a 10., a hazai pedig a 11. helyen, de a zalai együttes négy ponttal ellépett a kövesdiektől.


    
OTP Bank Liga, 9. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC – ZTE FC 1-2 (0-1)
Mezőkövesd, Városi Stadion, v: Pintér
       

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Zahary (Molnár G., a szünetben), Lukic, Pillár, Nahirnij (Filip, 64.) – Illés B. (Brtan, 26.), Cseke, Vajda (Cseri, 87.) – Da. Babunski (Ugrai, 64.) – Drazic

ZTE: Gyurján – Todoroszki (Huszti, 64.), Evangelu, Csóka, Medgyes (Szalay Sz., 77.) – Szendrei, Sankovic, Bedi – Spoljaric (Ubochioma, 55.), Mance, Croizet

Gólszerzők: Evangelu (67., öngól), illetve Mance (34., 85.)
Sárga lap: Cseke (80.), Brtan (90.), Kállai (96.)

Fél perc alatt helyzetbe került a ZTE, majd továbbra is támadásban maradt. Szűk negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, de a vendégek a folytatásban is megtalálták a rést a hazai védelmen, körülbelül tízpercenként nagy helyzetet teremtettek, illetve hagytak ki, előbb Croizet tekert a 16-osról a jobb kapufa mellé, majd Bedi kombinatív játék végén, egy szép csel után közelről lőtt, de Piscitelli lábbal védett. Aztán nagyjából ugyanennyi idő telt el, amikor megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg: Mance cselezett befelé a 16-os bal sarkánál és jobbal a hosszúba tekert. A Mezőkövesd viszont nem tudott gólveszélyt teremteni a vendégek kapuja előtt az első félidőben.
A második játékrész első felében is a zalaiak futballoztak lényegesen ötletesebben, aminek az lett az eredménye, hogy több nagy helyzetet alakítottak ki, egy alkalommal Ubochioma a felső lécet találta el. Teljesen váratlanul egyenlített a Mezőkövesd, de ehhez segítségre volt szüksége, jobb oldali beívelést követően a menteni igyekvő Evangelu a saját kapujába fejelt. A talált góltól lendületbe jött a hazai csapat, de egy gyors zalai támadásnál Mancét üresen „találta” a labda, a támadó pedig nem hibázott.
A jóval több helyzetet kialakító ZTE megérdemelten szerezte meg a három pontot.

Forrás: www.mti.hu https://www.youtube.com/@M4Sport-Hivatalos Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület