Teltházas meccsel zárul majd az NB1 10. fordulója

A címvédő és listavezető Ferencváros a Diósgyőr vendégeként zárja vasárnap késő délután a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulóját. A találkozót nagy érdeklődés övezi, már tíz nappal a rangadó előtt minden jegy elkelt, azaz – ha a vendégszektor is megtelik és minden bérletes kilátogat a mérkőzésre – telt ház, 12 ezer szurkoló előtt játszik majd az éllovassal a negyedik helyezett. A diósgyőri klub honlapja szerint a találkozó rendőrségi szempontból kiemelt biztonsági kockázatú, ezért a mérkőzés előtt fokozott ellenőrzésekre és útlezárásokra kell számítani. Emiatt a klub a Miskolci Rendőrkapitánysággal közösen arra kéri a szurkolókat, hogy a megszokottnál korábban induljanak el a stadionhoz és legyenek türelmesek a beléptetésnél.
A DVTK a legutóbbi mérkőzésén kikapott, az Újpest otthonában maradt alul 2-0-ra, és három pont a hátránya az FTC-vel szemben, amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A fővárosi csapat öt győzelem után legutóbb a Debrecennel 2-2-es döntetlent játszott otthon. A párharc az elmúlt években a Ferencváros fölényét hozta, a legutóbbi tíz bajnoki összecsapásukból a kilenc fővárosi sikerrel zárult, 28-4-es gólkülönbség mellett.
A forduló nyitányán, szombaton ebédidőben az utolsó helyezett Kisvárda az előtte álló – és egy mérkőzéssel kevesebbet játszott – Mezőkövesdet fogadja. Ez lesz a gárda első hazai összecsapása az idényben, mivel a pálya használhatatlansága miatt eddig csak vendégként játszott. Mindkét csapatnak égetően szüksége van a győzelemre, mert újabb vereséggel a bajnokság egyharmadához közeledve jelentős hátrányuk lenne már a közvetlenül előttük állókkal szemben is.
Az első játéknapon a második helyezett Paks a szintén nehéz helyzetben lévő ZTE vendégeként lép pályára, míg a harmadik pozíciót elfoglaló Újpest a Kecskemétet fogadja.
Az M4 Sport mindegyik találkozót élőben közvetíti.
    
OTP Bank Liga, 10. forduló:
    szombat:
Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 12.30
ZTE FC-Paksi FC 14.45
Újpest FC-Kecskeméti TE 17.00
    vasárnap:
MTK Budapest-Puskás Akadémia FC 13.15
Debreceni VSC-Fehérvár FC 15.30
Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TC 17.45

Forrás: www.mti.hu