Szuhodovszki Soma: NB2-es cserejátékosból lett magyar válogatott

Még mindig csak 23 éves, de már most óriási utat járt be Szuhodovszki Soma, az NB1-ben szereplő Kecskeméti TE középpályása, aki nem olyan régen még az NB2-ben futballozott, míg mára bemutatkozott a magyar válogatottban.

fotó: http://kecskemetite.hu

A játékos az MTK-ban kezdett el futballozni, de a fővárosi klubnál nem jöttek be a számításai, számtalan alkalommal kölcsönadták. Megfordult Monoron, Tiszakécskén és Győrben is, majd 2021 nyarán szerződtette a Kecskemét együttese, amely éppen akkor jutott fel a másodosztályba.

fotó: http://kecskemetite.hu

Első kecskeméti évében többnyire csereként számolt vele Szabó István, majd szépen lassan bejátszotta magát a kezdőcsapatba. A szezon végén mindenki nagy meglepetésére feljutottak az élvonalba.

fotó: http://kecskemetite.hu

A tavalyi szezonban 3 góllal és számtalan jó játékkal járult hozzá ahhoz, hogy a Kecskemét története legjobb szereplését produkálta a bajnokságban, hiszen a második helyen végzett, amivel több mint 10 év után kijutott az európai kupaporondra.

fotó: http://kecskemetite.hu

Az idei szezonban már 3 gólnál jár Szuhodovszki Soma, akire Marco Rossi is felfigyelt a magyar válogatottnál, így a szeptemberi összetartásra meghívót kapott a szövetségi kapitánytól a Kecskemét középpályása.

fotó: http://mti.hu

Azóta mégegyszer meghívót kapott a magyar válogatottba, és végül a Montenegró elleni EB-selejtező 92. percében bemutatkozhatott, így teljesült az egyik legnagyobb álma.

fotó: http://sportal.hu

A 23 éves középpályás a napokban nyilatkozott a Kecskeméti TE hivatalos oldalának, ahol elmondta, hogy nagyon boldog a pályára lépés miatt.

,,Remélem, hogy nem ez lesz a csúcs, de most mindenképpen az. Nagyon boldog vagyok, megtisztelő, hogy lehetőséget kaptam. Pláne azért, mert már nem is számítottam rá, hogy beállok, azt hittem nem cserélünk többet. – kezdte Szuhodovszki Soma. A munkában nem volt változás, minden ellenfelet nagyon komolyan veszünk, így is készültünk. Bulgáriában nem voltam keretben, úgyhogy gyakorlatilag végig állva néztem a meccset, nem tudtam egyszerűen leülni. Az elején nagyon jól játszottak a fiúk, jött a vezető gól és az emberelőny, aztán jött egy rosszabb periódus, de az utolsó másodpercekben kiharcoltuk azt, hogy utazhassunk az Eb-re. Nagyon jó volt a hangulat a hazaúton is, örülök, hogy ennek is részese lehettem. Montenegró ellen kicsit talán nehézkesen indult ezt követően az utolsó meccsünk, de a második félidőben már nem volt kérdés, melyik a jobb csapat, így sikert ünnepelhettünk a szurkolókkal.”

A játékos arról beszélt még, hogy nagy utat járt be a magyar válogatottig.

,,Két és fél éve indultam el ezen az úton, amikor Kecskemétre kerültem. Sajnos az azt megelőző két-három évem nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, meg ahogy lehetett volna. Ennek is biztosan megvan az oka, valamiért ennek így kellett lennie. Utána viszont Kecskeméten megtaláltam azt az otthont és azt a csapatot, ahol elkezdhettem felépíteni magam újra. Ez egy közös munka volt, kellettek hozzá a társak, az edzők, persze én is. Amikor megjöttem, akkor egy NB2-es cserejátékos voltam, most pedig ott tartok, hogy bemutatkozhattam a válogatottban. Nehéz ezt szavakkal leírni, de nagyon boldog vagyok.”

fotó: http://kecskemetite.hu

Szuhodovszki Somának mostantól keményen kell dolgoznia azért, hogy Marco Rossi elvigye magával a németországi Európa-Bajnokságra, de odáig még bőven van ideje. Az első lépést a Fehérvár FC elleni mérkőzésen teheti meg.