Szabó István: „Nagyon fontos lesz az akarati tényező, az, hogy mennyire hagyjuk játszani az ellenfelet, mennyire védekezünk hátul” – Lila derbi következik

Hosszú évek után újra megnyithat a Széktói Stadion városi lelátója is, így az Újpest ellen már közel 5000 néző befogadására alkalmassá vált a létesítmény. Kedden az illetékes hatóságok mindent rendben találtak, így újra nézők népesíthetik be a „napos” oldalt.

Jó formában és kellő önbizalommal várhatja Szabó István csapata a találkozót, hiszen a Ferencváros otthonában is sikerült pontot szerezni legutóbb (1-1), ráadásul a tavaszi szezonban még veretlen a gárda, így továbbra is második a tabellán. A KTE vezetőedzője a bőség zavarával küzdhet, hiszen eltiltások és sérülések sem nehezítették a felkészülést, mindenki hadra fogható a találkozó előtt. Ősszel izgalmas mérkőzést játszottak a csapatok, a hajrában kivédett büntető, illetve két súlyos kecskeméti sérülése is borzolta a kedélyeket, de végül 2-1-es sikerrel tudta elhozni a pontokat a KTE. Az Újpest jelenleg a tabella 9. helyét foglalja el, a legutóbbi fordulóban 2-1-re kapott ki Kisvárdán, ezt megelőzően viszont legyőzte a Vasast és a Honvédot is, illetve szoros derbin maradt alul a Ferencvárossal szemben.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Mindkét csapatnak több mint egy hete volt ezúttal felkészülnie egymásból. Edzőkollégámat ismerve, biztosan nagyon alaposan feltérképeztek minket. Nagyon veszélyes ellenfélnek tartom az Újpestet, mert hiába távozott két meghatározó játékosuk Csongvai és Katona személyében, ez a csapatjátékukon nem látszik meg. Nagyon törekednek a labdabirtoklásra, mindent zónában építeni akarják a játékot, ehhez megvannak a góllövőik is, elég csak Csoboth vagy Simon nevét említenem. Egyébként sincs könnyű ellenfél vagy könnyű meccs az NB I-ben, most is nehéz találkozóra számítok. Nagyon fontos lesz az akarati tényező, az, hogy mennyire hagyjuk játszani az ellenfelet, mennyire védekezünk hátul. Ezek mind döntő szempontok. Bízom a csapatomban, a héten nagyon jól és motiváltan dolgoztak a srácok. A 12. játékosunk a közönség, nagyon mellettünk állnak jelenleg, ezt a Fradi ellen is lehetett érezni, hogy micsoda erőt tudnak adni. Most is arra számítok, hogy minél többen kijönnek, és most már mindkét oldalról kaphatjuk a bíztatást. A srácoknak különösen nagy motiváció ez, hogy a kecskeméti közönség ennyire mellettük áll. Minden mérkőzésnek van olyan szakasza, amikor az ellenfelünk jobban játszik, ez teljesen normális. Egész mérkőzésen, de ilyenkor kell igazán a segítség a lelátóról, és ha ezeket a holtpontokat átvészeljük, akkor el tudjuk érni a célunkat, ami most is az, hogy pontot, pontokat szerezzünk.

Forrás: https://www.kecskemetite.hu/