Svéd válogatott támadóval hozták kapcsolatba a DVSC-t – sajtóhír

A tegnapi nap folyamán beszámoltunk arról, az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő DVSC szerződtetné az Észak-amerikai profi ligában szereplő Houston Dynamo 23 éves izlandi támadóját, Thorleifur Úlfarssont.

fotó: Houston Dynamo FC

Úgy néz ki, hogy a Loki szeretne mégegy támadót igazolni, és ha lehet hinni Anel Avdić, a svéd Expressen nevű lap újságírójának, akkor hamarosan egy másik északi ország támadóját is szerződtetheti a cívisváros csapata.

Anel Avdić arról írt a hivatalos Twitter oldalán, hogy a DVSC szeretné szerződtetni a svéd AIK Solna 21 éves, 2x-es svéd válogatott csatárát, Omar Farajt. A hírek szerint a Loki már megtette első hivatalos ajánlatát a svéd klubnak.

Omar Faraj Svédországban született, és karrierje nagy részét is itt töltötte, egy kis spanyolországi kitérőt leszámítva. A támadó tavaly februárban igazolt haza az AIK Solna csapatához 600 ezer euró ellenében. A legutóbbi szezonban minden sorozatot figyelembe véve 28 tétmérkőzésen lépett pályára, amelyeken 4 gólt és 1 gólpasszt jegyzett. Jelenlegi becsült piaci értéke a Transfermarkt szerint 700 ezer euróra tehető.

fotó: AIK Solna

A támadó 2023. január 9-én mutatkozott be a svéd felnőtt válogatottban, egy Finnország ellen 2-0-ra megnyert barátságos mérkőzésen.

fotó: BILDBYRÅN

Faraj szerződése még 2026 nyaráig érvényes a solnai csapatnál, így a DVSC-nek valószínűleg egy komoly összeget kellene letennie a svéd csapat asztalára, ha valóban szeretnék leigazolni az északi játékost.

A DVSC-re amúgy is ráfér az erősítés a támadósorban, hiszen tavaly nyáron Dorian Babunski és Antonio Mance személyében két gólerős támadó is távozott, míg a helyükre igazolt szerb Andrija Majdevac nem váltotta meg a világot, ráadásul januárban kölcsönadták őt a szerb Napredaknak. Jelenleg Bárány Donát és Batai Tamás a két bevethető center a Lokinál, előbbi az őszi szezonban öt gólt szerzett, míg utóbbi most a felkészülési időszakban kapta el a fonalat, legutóbb a lengyel Cracovia ellen szerzett két találatot.