Mocsi Attila becsült piaci értéke több mint a duplájára nőtt

A felvidéki születésű Mocsi Attila vélhetően élete legjobb döntését hozta meg a tavalyi nyár folyamán, amikor is az NB1-ben szereplő Zalaegerszeg együttesétől átigazolt a török élvonalbeli Rizespor gárdájához. A 23 éves magyar válogatott kerettag védő az első perctől kezdve alapembernek számít, és ezt igyekszik kiegyensúlyozott teljesítménnyel meghálálni.

fotó: Rizespor

Mocsi Attila rögtön első bajnokiján, a Trabzonspor ellen góllal tette le névjegyét a török bajnokságban, majd szinte végig kirobbanthatatlan tagja lett a Rizespor kezdőjének. Az elmúlt időszakban egy kisebb bokasérüléssel bajlódott, de a visszatérést követő első bajnokin győztes gólt szerzett az Adana Demirspor ellen. Az idei szezonban 14 tétmérkőzés van a magyar védő háta mögött minden sorozatot figyelembe véve.

fotó: Rizespor

A jó teljesítményére felfigyelt a német Transfermarkt nevű oldal is, és még a tavalyi évben frissítette a magyar játékos értékét. Ennek értelmében Mocsi Attila becsült piaci értéke 1,8 millió euróra tehető, amely 600 ezer eurós növekedést jelent a legutóbbi frissítés óta. A tavaly júliusi 750 ezer euróhoz képest pedig több mint a duplájára növekedett az értéke.

fotó: Transfermarkt

Az értékével kapcsolatban a Nemzeti Sport kérdezte a 23 éves védőt, amelyben elmondta, hogy szeretné még ezt is megduplázni.

,,Azért jöttem Törökországba, hogy fejlődjek, ezt pedig látom is magamon. Sokat jelent, hogy bíznak bennem, a sérülésem alatt is azt éreztem, hogy a csapattársak és a szakmai stáb tagjai is várják a visszatérésemet. Ez nagyon jólesett, megerősített abban, hogy jó úton járok. Keményen dolgozom tovább, és azon vagyok, hogy mihamarabb ismét megduplázzam az értékemet.”

A Rizespor jelenleg az 5. helyen áll a török élvonalbeli bajnokságban, amely legjobb esetben Konferencia-Liga selejtezőt érne a csapatnak a szezon végén. A következő bajnokira szombaton kerül sor, amikor is az Alanyaspor vendégei lesznek Mocsi Attiláék.

fotó: Rizespor