Stadionavatót játszott a Kisvárda – Újfehértó SE – Kisvárda Master Good 1-4 (1-2)

A Kisvárda elleni mérkőzéssel avatta fel az Újfehértó csapata az új sportkomplexumát. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei I. osztályban szereplő csapat, ahol évek óta szerettek volna, egy mindent kielégítő stadiont és egy sportkomplexumot átadni. A kormány 2016-ban döntött úgy, hogy támogatja a sportközpont megépítését. Dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselőjének közbenjárásával és alapos előkészítő munkájával a létesítmény állami beruházásként valósult meg, mintegy 842 millió forintból.

fotó: http://kisvardafc.hu

Az ünnepélyes program az Újfehértó SE – Nyíregyháza Spartacus öregfiúk meccsel vette kezdetét és 5–2-re nyert a Szpari, amit a hivatalos átadás, majd a tizenegyesrúgó verseny selejtezője követett. A délután fénypontjaként lépett pályára az előző vármegyei bajnokság ezüstérmese, a soron következő idényben is komoly célokat dédelgető Újfehértó, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg egyetlen NB I.-es klubja.

Kisvárda Master Good Labdarúgó Csapatának Hivatalos Oldala

fotó: http://kisvardafc.hu

Viszonylag erős kerettel érkezett Milos Kruscsics egylete, hiszen Jaroslav Navrátil, Rafal Makowski, Enes Alic és Mario Ilievszki is ott volt a kezdőben, az újfehértói származású Ötvös Bence ugyancsak a kispadon kapott helyet, habár a mérkőzés előtt köszöntötték és sztároknak kijáró fogadtatásban részesítette őt a szépszámú publikum. Merthogy természetesen telt ház várta a csapatokat, sőt mi több, sokaknak nem is jutott ülőhely, így ők a lépcsőkön foglaltak helyet, vagy a pályát övező korlátoknál tolongtak és nem túlzás, hogy a létesítményben egy gombostűt sem lehetett leejteni.

A mérkőzést jobban kezdte az Újfehértó és a 14. percben Barta Károly szépségdíjas találatával megszerezte a vezetést a vármegyei I.osztályban szereplő csapat. A gól után hatalmas hangorkán és ünneplés kezdődött. Ezután a Kisvárda ritmust váltott, amelyet egy darabig jól tartott a kis csapat, miközben a kontráikkal rendre gondot okoztak a várdaiknak és Kovács Marcellnek is védenie kellett néhány alkalommal. Az első félidő derekán aztán megrázta magát a Várda, előbb Mario Ilievszki fejelt a hálóba, majd Rafal Makowski játszotta üresbe magát, túljárva a hazai kapus eszén is.

fotó: http://kisvardafc.hu

A második félidőben már teljesen kijött a két csapat közötti különbség, a hatvanadik percben egy a tizenhatoson belüli kavarodás végén Navrátil lőtt újabb gólt, majd nem sokra rá Ilievszki szerezte meg a második találatát, ezzel lezárva a mérkőzést, habár azért még egyszer megdolgoztatta a helyi szpíker a szurkolókat, hiszen az utolsó bő tíz percre Ötvös Bence is pályára került, ami nem is maradt taps és hangos üdvrivalgás nélkül.

fotó: http://kisvardafc.hu

A meccs végeredménye ezúttal csak másodlagos volt, hiszen összességében egy jó iramú, remek hangulatú összecsapással köszöntötték az új stadiont.