Turi Géza: ,,Sokan még mindig nem hiszik el, hogy ez a kis csapat idáig eljutott”

Tovább írja a tündérmeséjét a feröeri bajnok KÍ Klaksvík együttese, miután tegnap este a svéd BK Hacken elleni Bajnokok Ligája selejtező második fordulójában továbbjutott a csapat, méghozzá 11-es párbaj után és ennek köszönhetően ott lesznek a selejtező harmadik fordulójában, ahol a norvég Molde lesz az ellenfél.

fotó: http://magyarnemzet.hu

A továbbjutással az is eldőlt, hogy idén a félprofi feröeri csapat is szerepelhet majd valamelyik nemzetközi kupasorozat csoportkörében. Amennyiben két párharcot nyernek még: BL, ha a kettőből egyet, Európa-liga, ha kétszer kikapnak, akkor EKL-főtábla. A KÍ a legutóbbi körben a magyar bajnok Ferencvárost ejtette ki, most a svéd bajnok is fejet hajtott a kis csapat előtt.

fotó: https://jochapress.hu/

Turi Géza, a KÍ Klaksvík kapusedzője az M1-nek adott interjúban elmondta, hogy az ő dolga az ellenfél játékosainak felmérése.

BL: Talán lenéztek minket egy kicsit – Turi Géza a Fradi elleni győ

fotó: http://nemzetisport.hu

,,A mérkőzés folyama másképpen alakult, mint a Ferencváros ellen, előnybe kerültünk, az ellenfél fordítani tudott, de a második félidő közepén egyenlíteni tudtunk. Aki nézte a meccset, láthatta, hogy a rendes játékidő utolsó perceiben kapufát rúgtunk, így már ott eldőlhetett volna a mérkőzés. A hosszabbításban megint volt izgalom, ismét hátrányba kerültünk, de a hajrában tudtunk rúgni egy gólt egy szöglet után, amit egyébként rengetegszer gyakorolunk. A 11-eseknél pedig tudtuk, már bármi megtörténhet. Felkészítem a kapust merre induljon ha egy jobb vagy ballábas ember rúgja a 11-est. A játékosoknak elmondtam, én hova rúgnám, ők ezt be is tartották és egy kivételével be is jött. A kapusommal pedig átnéztük a várható rugók 11-esét, milyen testjeleket ad le, mire érdemes odafigyelni amikor rúg. Szinte az össze rugót eltaláltuk, hogy hova fogja rúgni és szerencsére egyet sikerült is védeni. A kapusunk szenzációs volt, nem is tudok rá szavakat találni.”

A 49 éves szakember elmondta, hogy már tavaly is szerettek volna valamelyik nemzetközi kupasorozat csoporkörébe jutni, de akkor már az első fordulóban búcsúztak.

,,Idén nehezebb volt a sorsolásunk, de egy kis szerencsével meg tudtuk valósítani, hogy bejussunk egy kupasorozat csoportkörébe. Tudjuk, a norvég bajnokkal fogunk játszani, már elkezdődtek a következő mérkőzésre a felkészülések, az összes edző a számítógép előtt ül és próbáljuk megfejteni, miként tudunk ellenük is eredményesen játszani.”

A magyar kapusedzőre nagyon sokan büszkék Magyarországon.

,,Hatalmas az öröm, mindenki nagyon büszke, de nagyon sokan még mindig nem hiszik el, hogy ez a kis csapat idáig eljutott. Számomra is teljesen új, hogy ilyen sokáig kell a nemzetközi szinten teljesíteni, de állunk elébe és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni saját magunkból. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg munka lesz benne, de abban is, hogy lesznek még ilyen fajta meglepetések a részünkről.”