Sárgalap mentes meccsen, ismét alulmaradt a már bajnok Fradi – FTC – DVSC 1-3 (1-0)

OTP Bank Liga, 32. forduló

FTC – DVSC 1-3 (1-0)

Groupama Aréna, 15 879 néző, v.: Erdős


FTC: Dibusz – Pászka (Tóth A., 84.), Botka, Knoester – Traoré, Zachariassen, Gojak (Mercier, 84), Marquinhos (Kaján, 84.), Owusu – R. Mmaee, Lisztes. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
DVSC: Megyeri (Milosevic, 34.) – Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Manrique, Kyrizidis (Varga K., 46.) – Szécsi (Bódi, 51.), Dzsudzsák (Ojediran, 70.), Loncar (Romanchuk, 46.) – Babunski. Vezetőedző: Srdjan Blagojevic
Gól: Pászka (42.), illetve Babunski (64., 67.), Bódi (75.)

A 16. percben Megyeri Balázs könnyelmű kirúgása után Ryan Mmaee került nagy helyzetbe, de a vendégek kapusa egy nagy védéssel javította hibáját. A 42. percben több mint 400 perc után kapott gólt a DVSC, ugyanis Pászka Lóránd cselezgetett az ellenfél tizenhatosának jobb oldalán, majd 14 méterről, éles szögből a kapu jobb felső sarkába tekert. Ekkor már Marko Milosevic állt a hajdúságiak kapujában, Megyeri Balázs ugyanis a harmincadik perc után – bal lábának zsibbadása miatt – cserét kért.
A gól után Zachariassen öt méterről a keresztléc fölé bombázott, majd a szünet előtt Marquinhos találatát les miatt nem adták meg.
Az első félidőben a labdabirtoklás aránya és a kapura lövések száma is egyértelmű ferencvárosi fölényt mutatott. Ez a második felvonásban sem változott, de egy könnyelmű hazai labdavesztés és két szép csel után Dorian Babunszki kiegyenlített. Ezzel lendületbe jött és támadásban maradt csapata, amely négy perccel később a vezetést is megszerezte: a vetődő Dibusz Dénes éppen Botka Endre lábára ütötte a labdát, ami Babunszki elé pattant, ő pedig a hálóba továbbította.
A 74. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, amit Bódi Ádám magabiztosan értékesített. A 93. percben Zachariassen a kapufára fejelt, így az FTC kétgólos vereséggel köszönt el saját közönségétől. Erdős József játékvezetőnek egyszer sem kellett felmutatnia a sárga lapot a találkozón.

Forrás: MTI