Román élvonalbeli csapatból igazolt támadót az Újpest

Rendkívül jó felépítésű, szélvészgyors középcsatárral erősített az Újpest NB1-es labdarúgócsapata. George Ganea Kolozsváron nevelkedett, majd előbb az olasz Entella, aztán a Roma U19-es csapatához került. 19 évesen hazatért szülővárosába, és a CFR Cluj színeiben futballozott, aztán megjárt jó néhány román első osztályú csapatot. 2022 nyarán érkezett a Craiova együtteséhez, ahol javarészt a kezdőcsapatban kapott helyet, de a szezon végén mégsem hosszabbítottak vele. A 24 esztendős játékos így vált szabadon igazolhatóvá, de nem marad csapat nélkül, hiszen a mai napon lecsaptak rá a lilák.

A többszörös román U-válogatott játékos első újpesti interjújában kiemelte, a több iránta érdeklődő klub közül azért választotta a lila-fehéreket, mert itt hatalmas segítséget jelenthetnek az elszánt szurkolók is.

George Ganea: „Nagyon örülök, hogy Újpesten folytatom a pályafutásomat. Egy tehetséges, sikerre éhes, fiatal csapathoz érkezem, amely előtt komoly jövő áll. Voltak máshonnan is megkereséseim – Magyarországról is – de nekem fontos szempont volt, hogy mekkora támogatást jelentenek itt a szurkolók, és az is, hogy itt megfelelően tudok fejlődni is, remek példák állnak előttem. Remélem, minél hamarabb be tudok mutatkozni, és gólokkal tudom meghálálni azt a bizalmat, amit belém fektettek!”

Kép: Eurosport