Révész Attila nyilatkozott az ukrán fiatalokról

A Büntető.com járt utána annak a témának, hogy miért állt fel a Puskás Akadémia U19-es csapata az Ifjúsági Bajnokok Ligájában 5 ukrán játékossal.

Mint ismert, ősszel a felcsútiak vívták ki a jogot arra, hogy az Ifjúsági Bajnokok Ligájában szerepeljenek. Az MTK az előző idényben sikerrel vette az első két kört, így februárra is állva maradt, ahol az Ajax volt a végállomás. Idén azonban a magyar bajnok óriási meglepetésre 2-1-es összesítéssel kiesett az azeri Gabala korosztályos csapatával szemben.

A visszavágó 1-1-es összesítésről indult a Pancho Arénában, erre a meccsre összesen 5 ukrán fiatallal álltak ki a hazaiak. A felcsútiak ugyan nem nyilatkoztak ebben az ügyben, ám Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója választ adott a Büntető.com-nak erre a kérdésre.

Révész elmondta, hogy a legtöbbük magyar felmenővel rendelkezik és a földrajzi közelség miatt nem meglepő a sok ukrán játékos szerepeltetése Kisvárdán. Voltak olyan ukrán fiatalok, akiket a felcsútiak hívtak és odaigazoltak, de olyanok is, akik a 2022-ben kitört háború miatt kerültek Felcsútra menekültként. Véleménye szerint ellentmondásos, hogy egy olyan klub, amelynek a küldetése az, hogy a legjobb magyar fiatalokat nevelje ki, 5 ukrán játékossal áll ki az Ifjúsági Bajnokok Ligájában.

A sportigazgató azt is elárulta, hogy a magyar játékosok sikerességének érdekében érdemes más kultúrából érkező, más genetikai összetételű és fizikumú játékosokkal versenyeztetni őket egy csapatban. Révész szerint az ukrán játékosok teljesen más motivációs szintről indulnak, mint a hazai labdarúgók, akik hajlamosak a lagymatag edzésre és játékra.

A teljes interjút a Büntető.com oldalán lehet elolvasni:

https://bunteto.com/mit-keres-ennyi-kisvardarol-erkezett-ukran-fiatal-a-puskas-akademian