Próbajátékos Mezőkövesden, több játékos jövője kérdéses Matyóföldön, a héten már befuthat az első igazolás

A boon.hu készített egy tartalmas riportot a Mezőkövesd felkészüléséről. Korábban már arról beszámoltunk, hogy a kövesdiek a Ferencváros, a Budafok, a Kassa és a Nyíregyháza ellen vívnak majd felkészülési mérkőzést, ám most a keretátalakításról is kiderültek információk, amelyeket összefoglalunk.

  1. A próbajátékos: A Budapest Honvéd utánpótlásából érkezett Olekszandr Koszovscsuk részt vett az első edzéseken. A 18 éves játékos ukrán-magyar kettős állampolgár, jobb oldali támadóként bevethető, megfordult Kisvárdán , Felcsúton és Zalaegerszegen is. 6 éve él Magyarországon.

2. Érkezők: Tóth László, a Mezőkövesd szakmai igazgatója azt is elárulta, hogy egy 20 év alatti válogatott játékossal is tárgyalnak, valamint egy csatár érkezését várják, ami már a héten megtörténhet.

3. Alapemberek: Ricciardo Piscitelli és Stefan Drazic távozása nincsen napirenden a szakmai igazgató szerint, ám bármi megtörténhet, de abban bíznak, hogy tavasszal segítenek elérni a célt, azaz a bennmaradást.

4. Kérdéses jövő: 4 játékos egyeztetett a jövőről az edzések helyett. Nem tudni még, hogy Aleksandr Karnitskiy, Marko Brtan, Ugrai Roland és Artem Nahirnij sorsa miképp alakul. A fehérorosz középpályás még a 2019-20-as szezonban került Mezőkövesdre, Brtan tavaly szezon közben érkezett, utóbbi 2 játékos pedig kiegészítő emberek voltak az őszi szezonban. Ugyan a honlap nem tért ki rájuk, ám Tordai Árpád és Szalai József sem volt ott a mai edzés résztvevői között.

5. Távozók: Két biztos távozóról már tudni: A román védő, Filip Steliano és Lehoczky Roland sem folytatja Mezőkövesden.

6. Sérültek: Kisebb sérülés miatt Ilia Beriashvili csak csütörtökön csatlakozik a kerethez, míg Illés Bálint rehabilitációját tölti műtétje után.

7. Kölcsönadás: A 17 éves Losontin Gergő egy NBIII-as csapatnál kezdi meg a tavaszi szezont, ám konkrét klubot nem nevezett meg a portál.

8. Pletykák: A Transfermarkt egyelőre 68%-ra taksálja annak a valószínűéségét, hogy a volt kispesti Nenad Lukic Mezőkövesden folytassa pályafutását, azonban friss hír, hogy az ETO is beszállt a versenybe a szerb támadóért: https://hunfoci.hu/nb2/az-eto-fc-gyorben-folytathatja-palyafutasat-nedad-lukic-sajtohir.html

Kép: Mezőkövesd Zsóry FC