Pálinkás Gergő álmában sem gondolta volna, hogy gólt szerez a Ferencváros ellen

2-1-es győzelmet aratott hazai pályán a Kecskeméti TE együttese a Ferencváros ellen az OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Bár sokan kérdőre vonták azt, hogy megrendezhető-e a mérkőzés a Széktói Stadionban, de mivel Pintér Csaba játékvezető úgy ítélte meg, hogy a pálya talaja alkalmas a játékra, így a csapatok kénytelenek voltak lejátszani a mérkőzést, hiszen a talaj egyiküknek sem kedvezett.

Ezt hogy engedhették? Embertelen mocsokban veszített a Fradi - Metropol

fotó: http://nemzetisport.hu

A mérkőzés egyik legjobbja a Kecskeméti TE támadója, Pálinkás Gergő volt, aki góllal vette ki a részét a Ferencváros legyőzéséből. A 26 éves támadó a 18. percben kapott labdát Szűcs Kornéltól, majd addig cipelte a labdát, amíg 20 méterről előtte azt, és milyen jól tette, hiszen a labda kikötött Dibusz Dénes kapujában.

Hajhúzás és sárbirkózás – ezt láthatta Marco Rossi a Kecskemét–Fradi  rangadón

fotó: http://nemzetisport.hu

Pálinkás Gergő nem csak a gólja miatt volt kiemelkedő, hanem azért is, mert minden labdáért megharcolt és kitűnő mezőnymunkát végzett. Ő uralta a földet és a levegőt. A Nemzeti Sportnál ráadásul őt választották a forduló játékosának.

A támadó nem sokkal később nyilatkozott is, ahol a pályán vívott küzdelemről, a szezon eleji formájáról és a mérkőzés utáni ünneplésről is beszélt.

,,Úgy gondolom, hogy inkább fizikális harc folyt a pályán, hiszen küzdeni kellett az ellenféllel is, és a körülményekkel is. A körülményekhez mi alkalmazkodtunk jobban, és összeségében megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. A szurkolókat kiemelném, hiszen fantasztikus hangulatot teremtenek minden hazai mérkőzésen, és még akkor is bíztattak minket, amikor nem ment úgy a csapatnak. Le a kalappal előttük!”

,,Nagyon jól esnek a dícsérő szavak, amit a sajtótól és a mestertől kapok! Ezekkel a mondatokkal küldött pályára a Szabó István, hogy ezeket a párharcokat próbáljam megnyerni, megtartani a labdákat, visszakészíteni a társaknak, és abból támadást vezetni. Örülök neki, hogy ezek jól sültek el. Álmomban sem gondolhattam volna, hogy így fogom kezdeni a szezont. Nagyon sokat dolgoztam érte, és persze a csapat is sokat melózott a szezon előtt. A csapat is mellettem áll, és támogatnak mindenben, és végig segítettek nekem.”

,,A gólomra úgy emlékszem vissza, hogy megkaptam a labdát a Szűcs Kornéltól kaptam a labdát, és észrevettem, hogy két társam érkezik a bal kezem felől, de igazából láttam azt, hogy 16-os előterében vagyok, a fű is vizes volt, tehát úgy gondoltam, hogy megpróbálkozom egy lövéssel, és hálistennek jól sült el.”

,,A hosszabbításban már az volt a csapat célja, hogy valahogyan tartsuk meg az eredményt. Mindenki a szívét, lelkét kitették a pályára, és óriásit küzdött a csapat. Szerencsére kihúztuk a mérkőzés végéig, és itthon tartottuk a három pontot. Az ünneplés elejéről nem tudok semmit beszámolni, mivel éppen interjút adtam, így csak később csatlakoztam a társakhoz, de elképesztő volt, hogy mennyien vártak még minket. Óriási ünneplés volt! Nem terveztem semmi tárgyi emléket hazavinni, hanem az emlékeimben örzöm majd ezt a mérkőzést, és erre mindig jó lesz visszagondolni.”

fotó: http://kecskemetite.hu

Pálinkás Gergőnek ez volt az 5. gólja az idei szezonban, ha minden sorozatot figyelembe veszünk, pedig tavaly tavasszal még az NB3-ban futballozott, és most hogy betalált a Ferencváros ellen, ezzel egy újabb dolgot húzhatott ki a bakancslistájáról.