Nigériai tehetséget igazolt a DVSC

Az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő DVSC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolták Shedrach Kayet. A 18 éves nigériai szélső a tavaszi szezonban a DVSC II. csapatában bizonyíthat az NB3 Észak-Keleti csoportjában.

fotó: Debreceni VSC

Shedrach Kaye korábban megfordult a Yobo FC-ben és a Mavlon FC-ben. A szélső támadóként szereplő játékos már tavaly januárban és júliusban is a DVSC II-vel készült. A próbajáték során gyorsaságával, agresszivitásával és gólérzékenységével is felhívta magára a figyelmet és mivel nemrég betöltötte a 18. életévét, így ebben az átigazolási időszakban leigazolhatóvá vált.

fotó: Debreceni VSC

A Loki egyébként szoros afrikai kapcsolatai vannak: ennek keretein belül a DVSC vezető játékosmegfigyelője, Gulácsi Bence több alkalommal is részt tudott venni Nigériában szervezett scouting programokon. Ezek során több helyi klub mérkőzéseit is meglátogatta, rengeteg egyeztetést folytatott, a DVSC számára legérdekesebb játékosok pedig meghívót kaptak próbajátékra Debrecenbe. Korábban a DVSC szerződést kötött a 19 éves David Nwachukwuval, aki jelenleg a tavaszi szezont kölcsönben a Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő BVSC-Zuglónál tölti.

fotó: Debreceni VSC