Németországból igazolt fiatal támadó középpályást a DVTK

Az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő DVTK a hivatalos oldalán tudatta, hogy szerződtették a fiatal, kétlábás támadó középpályást, Herbák Mátét. A 19 éves játékos hosszú időt követően, Németországból tért haza szülővárosába.

fotó: DVTK

,,Az egész családom miskolci, hihetetlen érzés, hogy életem első profi szerződését szülővárosom csapatával kötöttem meg. – kezdte a Németországból hazatérő Herbák Máté. – Többször láttam játszani a DVTK-t, amikor a szüleim a tévében nézték a meccsüket, a legutóbbi FTC elleni hazai bajnokin pedig a DVTK Stadionban szurkoltam én is. Németországban hozzászoktam a sokkal fizikálisabb a focihoz, de sokat dicsérik a passzkészségem és a lövéseimet, bízom benne, hogy Diósgyőrben tudom kamatoztatni az ott megszerzett tapasztalatokat. Egykori csapattársaim a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémiáról, Pécsi Ármin és Gruber Zsombor az előző évben szinte berobbantak az OTP Bank Ligába, a példájukat követve én is szeretnék minél hamarabb bemutatkozni.”

Herbák Máté Miskolcon született, majd családjával együtt Egerbe költözött, ott kezdett el focizni is. 2014-ben családja ismét lakhelyet váltott, így Győrben folytatta pályafutását, majd 2017-ben Németországba igazolt, ahol több klub utánpótlásában megfordult, tavasszal pedig már a felnőttek között játszott.

,,Komlósi Bence után egy újabb miskolci születésű fiatalt hoztunk haza, hogy Diósgyőrben hasznosítsa a külföldön tanultakat. Herbák Máté képességeiről személyesen is meggyőződtünk, amikor tavasszal a DVTK II edzéseit látogatta vendégként, majd sikerült meggyőzni, hogy Diósgyőrben folytassa pályafutását, pedig Németországban is hívták magasabb osztályba. A felkészülést az első csapattal kezdi el, a terveink szerint több más fiatal társaságában elutazik az ausztriai edzőtáborba, majd ősszel az első vagy a második csapatban játszik, de az is előfordulhat, hogy Kazincbarcikára kerül kooperációs kölcsönbe.”mondta dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója.