Brazil belső védő érkezik a Ferencvároshoz

A brazil élvonalban szereplő Corinthians csapata a hivatalos oldalán jelentette be, hogy védőjüket, Raul Gustavót elengedték Budapestre, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon az NB1-es Ferencváros együttesénél, és amennyiben ezeken átmegy a játékos, úgy a magyar bajnokhoz szerződik.

fotó: AFP

Az elmúlt időszakban több magyar portál is beszámolt arról, hogy a 25 éves brazil belső védő az FTC-hez igazolhat, és a jelek szerint mindez hamarosan hivatalossá is válhat.

A Corinthians azt is megírta, hogy a játékos esetleges továbbértékesítéséből részesülhetnek majd, ám pontos részleteket ezzel kapcsolatban nem árultak el. Egybehangzó brazil sajtóhírek szerint a budapesti zöld-fehérek 200 ezer dollárt, azaz átszámítva mintegy 75 millió forintot fognak átutalni a Dél-amerikai klub számlájára, illetve ha a Fradi a későbbiek folyamán értékesíti a futballistát, akkor a vételár 20%-a is a Sao Pauló-i csapatot illeti meg.

Raul Gustavo 2020 óta erősíti a Corinthianst, akit kétszer is kölcsönadtak, de így is 47 találkozón lépett pályára, amelyeken 6 gólt szerzett. A 188 centiméter magas brazil belső védő korábban a horvát Lokomotiva Zagreb tagjaként már volt európai csapat játékosa, de a statisztikai oldalak szerint nem lépett pályára egyetlen mérkőzésen sem.

fotó: Agência Corinthians