Nem okozott gondot a Csákvár a Kecskemétnek

A csornai győzelme után második felkészülési mérkőzését vívta az Aqvital FC Csákvár Kecskeméten. A hazaiaknak (miután a BVSC elleni múltheti meccs elmaradt) ez volt az első meccsük ebben az évben. A Kecskemétnél próbajátékon szerepelt Derekas Zoltán és Helmich Pál is. A csapatba az NBIII-ból bekerült Hatvani Dániel és régi-új csapatában szerepelhetett Lukács Dániel is.

A KTE beszámolója:

 Mezőnyben csordogált eleinte a játék, egy vendég fejes okozott némi izgalmat, majd a másik oldalon Derekas átlövése kerülte el a kaput. Jó húsz perc elteltével egyre több lehetőség alakult ki a csákvári kapu előtt. A 21. percben Nagy lőtt fölé Pálinkás lekészítéséből, majd Derekas sem talált kaput távolról. A 33. percben már góllá érett az egyre erősödő kecskeméti fölény, egy formás bal oldali akció végén Leoni indította be a felzárkózó Iyinbort, akinek középre passzolt labdája először még lepattant egy védőről, de aztán Meszhi végül megtalálata a rést a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A félidő végén további lehetőségek adódtak az előny növelésére, a 37. percben Artner passzából Leoni tört kapura, Pécsi azonban szépen védett. Három perccel később is ez volt a forgatókönyv, akkor Pálinkás hozta helyzetbe Leonit, aki megint nem tudott túljárni a vendég portás eszén. A félidő végén Pálinkás csúsztatta még kapura Artner beadását, de ezt is megfogta Pécsi.

Szünetben mindkét csapat gyakorlatilag sort cserélt, a játék képe azonban nem változott, sőt, gyakorlatilag végig a csákvári térfélen zajlott fordulás után a játék. A hatalmas mezőnyfölény kezdetben nem párosult nagy helyzettel, az utolsó passzokba, beadásokba és megoldásokba rendre pici pontatlanság csúszott, vagy odaért egy védő. A 68. percben Zsótér szögletét Belényesi fejelte fölé, majd nem sokkal ezután Zeke kitűnően centerezett, Szendrei lövésre lendülő lába elől azonban elpiszkálta a védő a labdát. A 75. percben már minden a helyére került, egy villámgyors akció Lukácstól indult, aki a jobb oldalon beindította Szendreit, lapos beadását aztán Banó-Szabó vágta be közelről (2-0). A hajrában még lett volna lehetőség a különbség növelésére, de újabb gól végül nem született, maradt a 2-0. 

KTE (1. félidő): Fadgyas – Nagy O., Szűcs K., Polyák K., Iyinbor, Leoni – Derekes, Helmich (Hatvani 30.), Meszhi, Kovács K. (Artner 30.) – Pálinkás.

KTE (2. félidő): Varga B. – Májer, Szabó A., Belényesi, Katona L., Zeke – Zsótér, Vágó, Artner (Banó-Szabó 65.), Szendrei – Lukács D.

Csákvár (1. félidő) Pécsi – Murka, Babós, Gregór, Baracskai – Farkas A., Mészáros D., Gazdag – Jablonszkij, Simon A., Tamás N. Vezetőedző: Tóth Balázs.

Csákvár (2. félidő): Zelizi, Dencinger, Nagy Z., Szakály D., Juhász L., Karacs, Papucsek, Dusinszki, Szalai P.

A Csákvárban Szalai Péter, Dencinger Norbert és Oleg Jablonszkij próbajátékon vettek részt, róluk a hétvégén dönt a szakmai stáb.

Kecskemét 2-0 Aqvital FC Csákvár (Meskhi, Banó-Szabó)

Kép: Kecskeméti TE