Négygólos mérkőzésen tudott győzni a Csákvár Kecskeméten

A Kecskeméti TE számára véget ért a téli felkészülés, legalábbis az edzőmérkőzéseket illetően. Szombaton két összecsapást is rendeztek a kecskeméti műfüvesen, mindkettőt zárt kapuk mögött.

Az első találkozón az NB2-es Csákvár volt az ellenfél, és bár az első gólt a lilák szerezték, még a félidőben egyenlíteni tudott az új érkező, Beliczky. A második játékrészben aztán egyre inkább kinyílt az olló, a végén 1:3 arányban tudtak nyerni a Fejér vármegyeiek.

13 órakor a szlovák élvonalbeli Aranyosmarót ellen. Fölényben játszottak a hazaiak, és már a 15. percben eldöntötték a mérkőzést, ezzel 1-0-ra húzta be az KTE első számú csapata a felkészülés utolsó meccsét.

Kép: Kecskeméti TE

Felkészülési mérkőzés

Kecskeméti TE – Aqvital FC Csákvár 1-3 (1-1)

2023.01.21. 11:00 – Kecskemét, műfüves pálya, zárt kapuk

Aqvital: Zelizi – Murka, Alaxai, Karacs, László – Gazdag, Mészáros D., Körmendi – Baracskai, Beliczky, Torvund. VezetőedzőÍ: Tóth Balázs.

A 2. félidőben pályára lépett: Janky, Dulló, Koval, Magyar Zs., Tamás, Fejős, Kocsis D., Ominger.

Gólszerzők: Gréczi (10′) ill. Beliczky (14′), Körmendi (60′), Fejős

Felkészülési mérkőzés

Kecskeméti TE – Aranyosmarót 1-0 (1-0)

2023.01.21. 13:00 Kecskemét, műfüves pálya, zárt kapuk

Gólszerző: Horváth (15′)

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: “Az első mérkőzésen nagyon sok fiatal játszott. Ahogy a felkészülés alatt meg voltam elégedve velük, ezt most nem tudom elmondani. A Csákvár frissebben, okosabban és jobban is játszott, teljesen megérdemelt volt a győzelmük. Természetesen fiatal játékosok esetében ez előfordul, hogy nem tudnak úgy teljesíteni. A türelem megvan irányukba, de ezeket a tapasztalatokat meg kell szerezniük. Jó NB II-es csapat volt az ellenfelünk, de maradt bennem hiányérzet, videózás után ezt a játékosokkal is megosztjuk. A második mérkőzésen kifejezetten tetszett az első félidő. Agresszívan letámadtunk, sok labdát szereztünk a középpályán, amiből rendre helyzeteink adódtak, akár több góllal is vezethettünk volna. Fordulás után kicsit kényelmesebben játszottunk, helyenként öncélúan is, ami nem tetszett, de ez nem jellemző ránk, így inkább a fáradtság rovására írnám még. Megérdemelten nyertünk egyébként, külön öröm, hogy kapott gól nélkül. Ezúttal a csapat együttese védekezése is sokkal jobban működött már. Van még egy hetünk felkészülni az első fordulóra, illetve az egész bajnokságra, ezért is osztottuk ketté a keretet minimális számú cserével, hogy 90 perces terhelést kapjanak a játékosok. “