Négy edző is jelölt az Újpest kispadjára

Hétfőn jelentette be az NB1-ben 10. helyezett Újpest FC, hogy távozik a csapat vezetőedzői pozíciójából Mészöly Géza. A fővárosi lila-fehér klub nem kívánta meghosszabbítani a 57 éves szakember június 30-án lejáró szerződését, mivel nem vele képzelik el a jövőt.

fotó: MTI

A magyar sportsajtóban rögtön megindult a találgatás, hogy ki lehet majd az Újpest következő vezetőedzője. Korábban felmerült Dárdai Pál és Lőw Zsolt neve is, mint lehetséges új tréner, de végül egyikük sem vállalta el a munkát.

Az egyik fő kiszemelt Tímár Krisztián, aki bajnoki címre vezette az NB2-ben a Nyíregyházát, amelynek köszönhetően kilenc évet követően lesznek ott a szabolcsiak az élvonalban.

fotó: Nemzeti Sport

A másik jelölt az NB3 Észak-Nyugati csoportjában 3. helyen végző VLS Veszprém 49 éves trénere, Pető Tamás.

fotó: Vehír

A harmadik számú jelölt a szintén NB1-es Fehérvár FC 45 éves svéd-lengyel edzője, Bartosz Grzelak. A tréner 2023 márciusában vette át a Vidi irányítását, amelyet előbb megmentett a kieséstől, majd a nemrégiben befejeződött idényben kis híján a dobogó is összejött, a csapat végül negyedik lett, ami így is Konferencia Liga-selejtezős indulást jelent. Vélhetően ő sem fogja ott hagyni a fehérváriakat, mivel a nyártól újabb komoly feladatok várnak rá, mind a bajnokságban, mind Európában.

fotó: Fehérvár FC

A Mandiner információi szerint Marko Nikolic is befutó lehet az újpestieknél, ráadásul számára nem lenne ismeretlen a magyar bajnokság, mivel 2017 és 2020 között irányította a Videotont (ma Fehérvár FC-t), ahol dolgozott már együtt a lila-fehérek mostani tanácsadójával, Kovács Zoltánnal. A távozást követően irányította még az orosz élvonalbeli Lokomotív Moszkvát is, amellyel egyszer megnyerte az Orosz Kupát.

fotó: Fehérvár FC