Nagyobbnál nagyobb helyzeteit is kihagyta az MTK, ismét érvényesült a futball törvénye

OTP Bank Liga, 23. forduló:
MTK Budapest-Paksi FC 0-2 (0-0)

MTK: Demjén – Hej, Kádár, Nagy Zs. (Kocsis G., 82.) – Varju (Kovács M., 75.), Kosznovszky (Thiam, 67.), Kata, Bognár I., Antonov – Németh K. (Stieber Z., 67.), Molnár R. (Jurina, 68.)

Paks: Simon B. – Lenzsér (Szélpál, 75.), Kinyik, Szabó J. – Osváth, Papp, Windecker (Balogh B., 45+1.), Mezei (Böde, 45+1.), Szabó B. – Skribek (Kovács K., a szünetben), Könyves

Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Káprály
Gólszerző: Böde (72., 87.)
Sárga lap: Hej (3.), Kata (56.), illetve Szabó J. (37.), Szabó B. (92.)

Videó: https://www.youtube.com/@M4Sport-Hivatalos

Már a nyolcadik percben megszerezhette volna a vezetést az MTK. Németh Krisztián remek labdát kapott, a kapura emelte azt, amelybe Simon még nagy bravúrral bele tudott kapni, így a laszti a kapufán csattant. A kilencedik percben pedig már akár 2-0-ra is vezethettek volna a kék-fehérek. Molnár Rajmund fejesét a gólvonalról rúgták ki a paksi védők. Az első félóra végéhez közeledve ismét egy nagy MTK helyzet következett, de Molnár lövésénél Simon ismét jól tette a dolgát. Futószalagon jöttek a hazai helyzetek, a 39. percben egy szabadrúgást követően Nagy Zsomborhoz került a labda, aki 5 méterre a paksi kaputól elügyetlenkedte a lehetőséget.

Nem sokkal az első félidő vége előtt ismét Simon mutatott be bravúrt, Bognár sistergős löketét tolta a léc fölé.

A második félidő úgy kezdődött ahogy az első befejeződött, Németh Krisztián is kihagyott egy ziccert, kb. nyolc méterről a kapu mellé gurított.

És ahogy az lenni szokott a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát…. A 72. percben Kovács Krisztián beadását Böde éles szögből befejelte a hazaiak kapujába. 0-1

A 87. percben ismét Böde volt a gólszerző, ezúttal lábbal volt eredményes. 0-2