Nagy Zsolt vezérletével nyert hazai pályán a Puskás Akadémia – Puskás Akadémia FC – Kecskeméti TE 3-0 (1-0)

Javította múlt heti vereségét a Puskás Akadémia együttese. Hornyák Zsolt tanítványai magabiztos, 3-0-s győzelmet arattak a tavalyi ezüstérmes Kecskeméti TE ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

fotó: http://kecskemetite.hu

A mérkőzés legnagyobb részében a Puskás Akadémia játszott mezőnyfölényben és alakított ki számtalan helyzetet, de sokáig jól zárt a Kecskemét védelme. A 22. percben Corbu Marius kiváló ütemben ugratta ki Lamin Colleyt, aki higgadtan passzolta a labdát a bal alsóba. (1-0) A 30 éves gambiai játékos a végsőkig kivárt Varga Bencével szemben, és végül neki lett igaza.

fotó: http://puskasakademia.hu

A félidő utolsó negyedórájában Jonathan Levi is szerezhetett volna gólt, de előbb lapos lövését védte magabiztosan Varga, majd az utolsó pillanatokban fejjel volt veszélyes a svéd légiós, de ezúttal sem tudott túljárni a KTE kapusának eszén.

fotó: http://mti.hu

Fordulást követően a Kecskemét is mutatott magából valamit. Rögtön a második félidő első percében Patrick Iyinbor fejelt le egy oldalról érkező szabadrúgást Vágó Leventének, aki 12 méterről a jobb alsót vette célba, de Markek Tamás óriásit úszott a levegőben, és szögletre tolta a labdát.

Néhány perccel később Szabó Alex bal combbal próbálta kapura tenni a labdát Szűcs Kornél beadását követően, ám végül célt tévesztett. Nyomott a Kecskemét, és egyre másra alakította ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, de ezek a próbálkozások sosem találták el a felcsútiak kapuját.

Ami kimaradt a túloldalon, az bement a másik oldalon. A 69. percben Iyinbor veszített labdát, majd Levi iramodott meg a KTE kapuja felé. A svéd játékos kiváló ütemben passzolta a labdát Nagy Zsoltnak, aki higgadtan gurított Varga Bence kapujába. (2-0)

A találkozó 88. percében a Szolnoki Rolanddal elkövetett szabálytalanság miatt kapott büntetőt a Puskás Akadémia, amit Nagy Zsolt kihagyott, de a kipattanónál már nem kegyelmezett. (3-0)

A végén Hornyák Zsolt két fiatalembert is a pályára küldött, név szerint a 16 esztendős Pál Barnát és a 18 éves Markgráf Ákost. 

A Kecskemét mindent megtett a második félidő elején, de nem sikerült élnie a lehetőségekkel, amit a Puskás Akadémia könyörtelenül megbüntetett, így végül a jobbik csapat nyerte meg a két gárda közötti összecsapást.


OTP Bank Liga NB1, 16. forduló
Puskás Akadémia FC – Kecskeméti TE 3–0 (1–0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1000 néző. Vezette: Karakó

Puskás Akadémia: Markek – Maceiras, Szolnoki, Stronati, Brandon – Corbu (Pál, 92.), Favorov – Soisalo (Slagveer, 80.), Levi (Plsek, 80.), Nagy Zs. (Markgráf, 92.) – Colley

vezetőedző: Hornyák Zsolt

Kecskeméti TE: Varga B. – Szabó A., Iyinbor (Nagy O., 76.), Belényesi – Szűcs, Meszhi (Zsótér, a szünetben), Vágó. Leoni, Zeke – Horváth K.(Kiss B., 90.), Szendrei (Tóth B., a szünetben)

vezetőedző: Szabó István

Gólszerző: Colley (22.), Nagy Zs. (69., 89.)


Értékelések

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője: „Szép gólokat láttunk, aztán tizenegyesből is betaláltunk. Nagyon fontos gólt rúgtunk az elején, aztán a második félidőben változtattunk a taktikán, mélyebbre húzódtunk, Zsótér Donát jól szállt be, Horváth Krisztoferrel együtt veszélyes beadásaik voltak, de Markek Tamás védésével megmaradt nálunk az előny. Aztán egyre veszélyesebbek lettek a kontráink, Nagy Zsolt pedig jól használta ezt ki. A Kecskeméttel mindig nehéz meccseket játszunk, úgyhogy duplán örülök.”

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: „Passzívak voltunk, kevés volt a kreatív játékelem, megérdemelten vezetett a Puskás. A második félidő érdekes volt, mert kaptunk két gólt, de nagy helyzeteket hagytunk ki. Itt mutatkozott meg, hogy jobb képességű játékosokból áll a Puskás. Megérdemelten nyertek a hazaiak, nekünk pedig le kell vonnunk a tanulságot és készülnünk a Debrecen ellen.”


Győzelmének köszönhetően a Puskás Akadémia ideiglenesen fellépett a tabella 3. helyére, míg a Kecskemét továbbra is a 8. helyen áll a táblázaton.