Megszakadt az MTK nyeretlensége, lejtmenetben a Mezőkövesd

Budapestre utazott a sereghajtó, a sárga-kékek előzték volna a Várdát, és közeledtek volna az Újpesthez, míg az MTK megszakította gyenge sorozatát.

Két borzalmas formában lévő csapat találkozott az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, az MTK eddig ezen naptári évben három, míg a Mezőkövesd egyetlen pontot szerzett a négy tavaszi forduló alatt.

OTP Bank Liga 22. forduló, Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion 3-1 (1-1)

MTK Budapest: Demjén P. – Hei V., Kádár T., Kocsis G. – Varju B., Horváth A. (Thian K. 58′), Kata M. (CSK), Bognár I. (Kosznovszky M. 87′),  N. Antonov (Nagy Zs. 87′) – Németh K. (Stieber Z. 77′), M. Jurina (Molnár R. 58′) Vezetőedző: Horváth Dávid

Mezőkövesd Zsóry FC: Kovácsik Á. – Vajda S. (CSK), I. Beriashvili (Szilágyi K. 66′), Pillár R., Szivacski D. – Kállai K., Cseke B. (Szolgai M. 81′) – M. Brtan. (J. Sampiero 77′), D. Babunski (Ugrai R. 66′), Molnár G. (Cseri T. 77′) – S. Drazic Vezetőedző: Milan Milanovic

Vezette: Vad II I. (Tóth II V., Buzás B.)

Gólszerzők: Németh K. 45′ 70′, Varju B. 72′ illetve Cseke B. 7′

Agilisan kezdtek a csapatok. Az MTK kapujához szegezte a Kövesd csapatát.

Látszólag szándékosan adták át a fehérek a területet. Szervezett kontrajátékkal jutottak el a hazaiak kapujáig, majd Drazic remek előkészítését követően Cseke vette be volt csapatának kapuját. 

Némethék gólöröme / kép: nemzetisport.hu

A félidő hajrájában nagy tömörülést és szögletet követően egyenlített a magyar válogatott csatár, Németh Krisztián. A csapatok döntetlennel vonultak szünetre.

A második félidőben lassan, de felőrölték ellenfelüket a hazai kék-fehérek

A szépen játszó hazaiak gyors támadás végén fordítottak, Németh stukkolt bele egy középre belőtt labdába, így került a mezőkövesdi hálóba a játékszer. Az MTK Budapest innen már nem engedte ki kezei közül a mérkőzést

Két csapat korábbi találkozója / kép: mtkbudapest.hu

Két perccel a gólt követően a két találatot jegyző Németh Krisztián készítette a labdát Varju elé, aki estében találta el úgy, hogy kellemetlenül pattogva vágódott a kapuba.

A hajrában nyomát sem igazán lehetett látni a vendégek első félidei, jól szervezett játékának. Míg az MTK magabiztosan őrizte kétgólos előnyét a mérkőzés végéig. 

Kemény összecsapások jellemezték a mérkőzést / kép: nemzetisport.hu

A fővárosiak összességében jobbak voltak, megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Indexképen a hazaiak harmadik gólját követő gólöröm / kép: eurosport.hu