Dejan Stankovic: ,,Az ellenfél jobb volt nálunk!”

A Ferencváros együttese Athén után Budapesten is 1-0-ás vereséget szenvedett a görög Olympiakosztól az Európa Konferencia-Liga rájátszásának visszavágóján, így Dejan Stankovic tanítványai kettős vereséggel búcsúztak a sorozat további küzdelmeitől.

fotó: MTI

A lefújást követően a Ferencváros szerb vezetőedzője, Dejan Stankovic értékelte a pályán látottakat.


Dejan Stankovic, a Ferencvárosi TC vezetőedzője:Amikor elveszítünk egy meccset, azt gondoljuk, hogy valami nem működött, de nem számolunk az ellenféllel. Ezúttal az ellenfél jobb volt nálunk. Nem volt válaszunk az agresszív játékára, nem szereztünk lepattanókat. Néha apróságok is elegendőek ahhoz, hogy megforduljon egy mérkőzés, most hiányoztak ezek az apróságok is. Az Olympiakosz most jobban játszott, mint egy héttel ezelőtt. Nagyon akartak a fiúk, de ilyenkor banális hibák is becsúsznak.”

A 45 éves szerb szakember ezután beszélt egy kicsit Kenan Kodroról is.

„Nem szeretek egyes játékosokra kitérni, mert mindenki a csapat tagja. Kodro is egy fontos játékos, nemrég érkezett, biztos, hogy a segítségünkre lesz a folytatásban. Itt most az európai utunk véget ér, van mit tanulnunk ebből, innentől a bajnokság megnyerése a fő célunk. Ma csöndben maradunk és elemzünk. Az előttünk álló meccseket a tanulásnak kell szentelnünk, hogy a következő idényben jobbak lehessünk. A fejlődésre kell koncentrálnunk.” 

Végezetül sajnálatát fejezte ki Dejan Stankovic a szurkolóknak, valamint szót ejtett az Újpest elleni derbiről is.

,,Sajnálom a szurkolóinkat, mert telt ház volt, de szerintem nem tudtuk feltüzelni őket, nem tudtuk nekik megadni a lehetőséget, hogy ünnepelhessenek velünk. Ez egy nagy lecke volt a jövőre való tekintettel, hogy mit kell tennünk, hogy jobbak legyünk és nyerjünk egy olyan csapat ellen, amely kerete jóval drágább, mint a miénk. Több mindenben kell fejlődnünk a jövőben, hogy Európában versenyképesek legyünk, gondolok itt a sebességre és a második labdák felszedésére. Holnaptól kezdve fókuszálhatunk a bajnoki cím megszerzésére, valamint a Magyar Kupára is. Remélem, hogy ez a vereség erőt ad majd a csapatnak az Újpest elleni derbi előtt, és ott számítunk a szurkolóink támogatására.

fotó: Ferencvárosi Torna Club


A zöld-fehérek mindezek ellenére újabb remek nemzetközi kupaszereplést tudhatnak maguk mögött, de mostantól fókuszálhatnak a bajnokságra és a kupára is. Az EKL-rájátszás után rögtön az Újpest elleni derbin javíthatnak Dibusz Dénesék.