Meglepetésre pontot szerzett Debrecenben a Kecskemét

Az újonc Kecskemét 1-1-es döntetlent játszott a Debrecen vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga egyetlen szombati mérkőzésén. Ezzel mindkét együttes nyeretlen és veretlen is maradt, az első fordulóban ugyanis szintén mindketten „ikszeltek”.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Debreceni VSC-Kecskeméti TE 1-1 (0-0)
Debrecen, 4724 néző, v: Káprály
Gólszerző: Bárány (67.), illetve Szabó L. (79., 11-esből)
Sárga lap: Szécsi (61.), Deslandes (77.), Sana (84.), Kundrák (85.), Bárány (86.), Ferenczi (96.), illetve Djuranovic (45+4.), Vágó (55.), Grünwald (57.), Tóth B. (66.), Katona M. (81.), Zeke (96.)

Debrecen: Megyeri – Kusnyír, Romancsuk, Deslandes, Sana – Baráth, Dzsudzsák – Sós (Kundrák, 63.), Bódi (Ferenczi, 76.), Szécsi – Bárány

Kecskemét: Varga B. – Katona B. (Katona M., 62.), Szabó A., Belényesi, Szalai G., Grünwald (Zeke, 62.) – Vágó (Meszhi, 71.), Nagy K., Szuhodovszki (Banó-Szabó, 63.) – Tóth B. (Szabó L., 71.), Djuranovic

Videó:
Nemzeti Sport Online


Nem túl magas színvonalú, kevés helyzetet hozó első félidőt láthatott a Nagyerdei Stadion közönsége, amely annak azért örülhetett, hogy a hazai együttes egyértelműen fölényben futballozott. A vendégek a védekezésre helyeztek jóval nagyobb hangsúlyt, és a szünetig a Debrecennek nem is sikerült áttörnie a kecskeméti hátsó alakzatot.
Fordulás után nem változott sokat a játék képe, de a házigazda egyre nagyobb nyomást helyezett az ellenfélre, és ez a félidő derekán góllá érett. Ennek ellenére maradt még izgalom a hajrára, amelynek első perceiben – szinte a semmiből – egyenlített a Kecskemét, miután a néhány perccel korábban csereként beállt Szabó Levente tizenegyesből nem hibázott.
Ezután felpörgött a mérkőzés, az iram és a feszültség is nőtt, de a hazaiaknak már nem sikerült újabb gólt szerezniük, így pontosztozkodással zárult a meccs, amelynek végén kisebb dulakodás is kitört a két együttes játékosai között.

Forrás: MTI