Márton Gábor: ,,Nagyon fontos, ez adhat egy lendületet a csapatnak” – győzelemmel kezdte az évet a Zalaegerszeg

A forduló meglepetését egyelőre a Zalaegerszeg együttese okozta, miután az OTP Bank Liga 18. fordulójának szombati játéknapján 3-1-re legyőzték a tabella 3. helyén álló Fehérvár FC-t.

fotó: Nemzeti Sport

A mérkőzést követően Márton Gábor és Bartosz Grzelak értékelte a pályán látottakat.


Márton Gábor, a Zalaegerszegi TE vezetőedzője: ,,Nyertünk, aminek nagyon örül mindenki, helyenként jól is játszottunk, a mi helyzetünkben ezek voltak a legfontosabbak. Felszabadult még nem lehetek, még van vissza 15 forduló, de természetesen az első mérkőzés mindig nagyon fontos, ez adhat egy lendületet a csapatnak. Örülök annak is, hogy láttunk olyan dolgokat a pályán, ami a közönségnek is tetszett, ez is nagyon fontos része a futballnak.”

fotó: Fehérvár FC

Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC vezetőedzője: ,,Nagy motivációval érkeztünk a mérkőzésre, sajnos már a 9. percben kaptunk egy könnyű gólt egy szögletet követően. Ez nem fér bele idegenben, amikor egy olyan csapat ellen játszol, aki a tabella hátsó részében van és minden pontra szüksége van. Egyébként egész jól játszottunk az első félidőben, az hiányzott, hogy az ellenfél védelme mögé kerüljünk és veszélyesebbek legyünk a tizenhatoson belül. A játékrész végén rosszkor kaptunk gólt, a félidőben az öltözőben elmondtam, hogy jobban kell nyomnunk. Ez volt, amikor sikerült, veszélyesebbek voltunk, 2-1 után arra készültünk, hogy megindítjuk az utolsó nagy rohamokat az egyenlítésért, viszont utána kaptunk még egy elkerülhető gólt. Ki kell elemeznünk a kapott gólokat, de biztos vagyok benne, hogy erősebben fogunk visszatérni.”

fotó: Nemzeti Sport


Győzelmének köszönhetően a Zalaegerszeg együttese a bennmaradást érő 10. helyen áll jelenleg, míg a Fehérvár FC maradt a 3. helyen, de ezt a pozícióját könnyen elveszítheti a mai nap folyamán.