Marquinhos magyar válogatott lenne

Mint arról a hétvégén beszámoltunk, hogy a Ferencváros együttese a Kisvárda elleni 0-0-ás döntetlenjével bebiztosította zsinórban a 6., míg a klub történetének 35. magyar bajnoki címét, így jövőre Dejan Stankovic együttese indulhat a Bajnokok-Ligája selejtezőjében.

fotó: Magyar Nemzet

A fővárosi zöld-fehér együttes egyik legjobbja a 24 éves brazil szélső, Marquinhos volt, aki a néhány lehetőség mellett négy kulcspasszt adott, három íveléséből kettő sikeres volt, ötből négyszer cselezett jól, tizennégy párharcából tízet megnyert, emellett háromszor szabálytalankodtak vele szemben, és tette mindezt 88 perc alatt. Ezt a statisztikát a Hungarian Football Xtra a Twitteren osztotta meg Marquinhosról.

A Twitter poszt alatt többen is azt kommentelték, hogy szívesen látnák a 24 éves brazil támadót a magyar válogatottban, aki válaszolt is: ,,Álmom, hogy a magyar válogatottban játszak!”

Marquinhos 2022 februárjában igazolt a Ferencvároshoz, ahol idén alapembernek számít, mivel 44 tétmérkőzésen 6 gól és 10 gólpassz áll a neve mellett.

Nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben újabb honosítást fog eszközölni a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), ám Marquinhos nem rendelkezik semmilyen magyar felmenővel. A játékosnak 2027 teléig kellene várnia a honosítással, mivel még csak két éve él Magyarországon, tehát még három év hátra van a várakozásból. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy korábban nem lépett pályára a brazil korosztályos válogatottakban.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Hasonló esetre 2019-ben került sor, amikor is Loic Nego 2019-ben letette Székesfehérváron a magyar állampolgársági esküt, mivel 2013 óta hazánkban élt, így jogosult lett arra, hogy magyar válogatott legyen, és 2020 októberében bemutatkozhatott nemzeti együttesünkben, ahol manapság alapembernek számít.

fotó: Nemzeti Sport