Maradt a tabella élén a Paks – Paksi FC – Puskás Akadémia FC 2-1 (1-0)

2-1-es sikert aratott a Paks együttese a Puskás Akadémia ellen az OTP Bank Liga NB1 18. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén, amelynek köszönhetően Bognár György tanítványai továbbra is vezetik a magyar élvonalbeli bajnokság pontvadászatát.

fotó: MTI

I. félidő

A Puskás Akadémia hálóját nagy meglepetésre az ifjú Pécsi Ármin védte, akit kishíján korán megtréfáltak élete első NB1-es mérkőzésén. A 9. percben Könyves Norbert éles szögből próbálta átemelni a felcsútiak 18 éves kapusát, amely sikerült is, ám a gólvonalon ott volt Ormonde-Ottewill, és menteni tudott. A TV-s visszajátszásokból is lehetett látni, hogy a labda nem haladt át a gólvonalon teljes terjedelmében.

A komoly mezőnyharccal kísért meccsen ezután nem alakult ki komolyabb lehetőség, de a 27. percben majdnem előnybe került a Paks, ekkor Papp Kristóf nem sokkal lőtt a bal felső sarok mellé. Nem sokkal később, a másik oldalon Szappanos védte nagy bravúrral a lengyel Golla fejesét.

A 40. percben megszerezte a vezetést a Paks, méghozzá egy pontrúgást követően. Haraszti Zsolt beadását Windecker József négy méterről fejelte Pécsi Ármin kapujába. (1-0)

fotó: Nemzeti Sport

II. félidő

A fordulást követően eléggé gyorsan jött a felcsúti együttes egyenlítő gólja, Nagy Zsolt beadását követően Komáromi György volt eredményes közelről az 52. percben. (1-1)

Nem örülhetett sokáig a Puskás, miután Haraszti Zsolt újabb szabadrúgását követően Lenzsér Bence közvetlen közelről a kapuba passzolta a labdát. A gólt egy darabig nézték a VAR-szobában, de végül Berke Balázs játékvezető megadta a találatot. (2-1)

Ezután nem nagyon adódtak komoly lehetőségek a kapuk előtt. A végén a vendégek legjobbjának, Gollának volt még egy veszélyesebb fejese és lövése is a hazai kapunál, de összességében már nem forgott veszélyben a Paks 2-1-s győzelme.

fotó: Paksi FC


OTP Bank Liga NB1, 18. forduló

Paksi FC – Puskás Akadémia FC 2-1 (1-0)

Paks, 2001 néző, v.: Berke

Paksi FC: Szappanos – Vas G. (Szélpál, 92.), Lenzsér, Kinyik – Windecker, Papp K., Balogh B., Haraszti (Tóth B., 77.), Osváth – Könyves (Böde, 55.), Hahn (Kovács K., 55.)

vezetőedző: Bognár György

Puskás Akadémia FC: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewil (Slagveer, 87.) – Favorov, Corbu – Komáromi (Bévárdi, 70.), Plsek (Nissilä, 77.), Nagy Zs. – Puljic (Gruber, 77.)

vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gólszerzők: Windecker (40.), Lenzsér (56.), illetve Komáromi (52.)